İYİ Parti'den Brunson tepkisi!

İYİ Parti'den Brunson tepkisi!
İYİ Parti'den Rahip Brunson'un bırakılmasına tepki geldi. Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Ne aldınız da, ne verdiniz?" diye sordu.

Fatma Gül / Gökay Mert Akşit / YENİÇAĞ

FETÖ ve PKK adına ajanlık yaptığı gerekçesiyle Aralık 2016'dan beri tutuklu bulunan Rahip Brunson, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Brunson'ın serbest kalmasını YENİÇAĞ'a değerlendirdi. 

Ağıralioğlu, yargının etki alanındaki bir olayın siyasiler tarafından pazarlık malzemesi olarak kullanılmasının yanlış olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı'nın buradan neyi kazandığını bize izah etmesi gerekiyor" dedi. 

İYİ Partili Ağıralioğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Brunson meselesi konuşulurken, Cumhurbaşkanı’nın, “Sizde de bir papaz var. Bizdekini alın sizdekini verin” şeklinde yargıyı da töhmet altında bırakması, zaten bir siyasi komplikasyondu. Bu mevzuda hükümetin son derece özensiz davrandığını düşünüyorum"

"NE ALDINIZ DA NE VERDİNİZ?"

"Herkesin endişelerini haklı çıkaran bir iş oldu. Sanki bir pazarlık dönmüş de, sonra salınmış gibi oldu. Bu sürecin sonrasında neler gelecek bilmiyorum ama, “Ne aldınız da, ne verdiniz?” gibi aslında yargının sorumluluğunda olan durumun, siyasi pazarlık konusu olmasıyla ilgili bir tartışma çıkacaktır. Bizim açımızdan her tarafı zarar bu kararın. Siyaseti ‘kazan-kazan’ üzerine konuşan Cumhurbaşkanı’nın buradan neyi kazandığını bize izah etmesi gerekiyor"

"İTİBAR KAYBI OLDU"

"PKK’ya yönelik istihbarat faaliyetleriyle suçlu durumda olan birinin süreci, 'yargı kararına saygı duymamız gerek' parantezinde, tahliyeye gitti. Bizim açımızdan itibar kaybı oldu.

Devletlerin bu tür meselelerle ilgili iradesini yargı kararları üzerinden siyaset adamları konuşmamalı. Bu da bizde ders olsun. Yargının yetki sahasındaki içindeki bir mevzuya siyasetçilerimiz, ‘Buradan ne kazanabiliriz?’ diye şehvet duygusuyla bakmamız lazım."

İlgili Haberler