İYİ Parti'den eğitim paneli

İYİ Parti'den eğitim paneli
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, “Türkiye’nin Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı eğitim paneli düzenledi. Panelde konuşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Türkiye’de bir beka problemi varsa, bu problemin esas nedeni Milli Eğitim’de yaşadığımız parçalanmışlık. Geleceğimiz açısından en büyük mesele bu" dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde “Türkiye’nin Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı eğitim paneli düzenledi. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Genel İdare Kurulu Üyesi Emir Sami İşmen, Celal Karapınar ve il yöneticileri ile ilçe teşkilatlarının katıldığı panelde Türkiye’deki eğitim sorunları konuşuldu.

Panelde öğrencilerin sorunlarını aktarmak üzere Barış Orak ile veliler adına Fatma Duman konuşma yaparken, panelist olarak Eğitimci Ömer Balıbey, Dr. Bahadır Köksalan, Selçuk Derecik ve Doç. Dr. Süleyman Doğan yer aldı.

Türkiye’de eğitim sistemine dair bir konuşma yapan İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “İstanbul İl Başkanlığı olarak Öğretmenler Günü dolayısıyla bir eğitim paneli düzenledik. Türkiye’de bir beka problemi varsa, bu problemin esas nedeni Milli Eğitim’de yaşadığımız parçalanmışlık. Geleceğimiz açısından en büyük mesele bu. Benim açımdan da iki noktada önemli bu mesele. Birincisi, üç tane evladı olan bir baba olarak, evde eşimle beraber sürekli sancısını ve sıkıntısını çektiğimiz bir konu. İkincisi, bir siyasetçi olarak, gelecek Türkiye tasavvuru çizmek zorunda olan insanlar olarak bu konuya eğilmemiz gerekiyor” dedi.

“Biz, Türkiye olarak maalesef çok büyük doğal zenginliklere ve kaynaklara sahip değiliz. Ayakta kalabilmemiz, önümüzdeki dönemde güçlü devletler arasında, sağlıklı ve müreffeh bir toplum olabilmemiz için üretmek zorundayız” diyen Kavuncu, “Yepyeni bir çağa giriyoruz. Türkiye uzun yıllar, ucuz ve kalifiye iş gücü olarak yatırımcı çekebilme kapasitesine sahip oldu. Ancak artık robotlarla üretimin yapılabildiği, yeni bir teknoloji çağından bahsediyoruz. Bu yeni teknoloji çağında, ayakta kalabilmemizin tek bir yolu var, o da katma değeri yüksek, teknolojik ürün üretebilmek. Bunun da tek yolu; sorgulayan, araştıran, merak eden ve zorlayan bir nesil, toplum yaratabilmemiz lazım. Bunun yolu da eğitimden geçiyor. Dolayısıyla Türkiye; üreten, sorgulayan, meraklı bir nesil meydana getirmek zorunda” ifadelerini kullandı.