İYİ Partili Abdülkadir Eroğlu'ndan Basın Bayramı mesajı

İYİ Partili Abdülkadir Eroğlu'ndan Basın Bayramı mesajı
İYİ Parti Giresun İl Başkanı Abdülkadir Eroğlu, Basın Bayramı nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Ferhat GÜNAYDIN-GİRESUN/YENİÇAĞ

24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle "Siz değerli arkadaşlarımın basın bayramını ve sansürün kaldırılışının yıldönümünü kutluyorum" ifadesini kullanan İYİ Partili Abdülkadir Eroğlu, "Tüm gazeteci arkadaşlarımın düşünce özgürlüğüne ve basın özgürlüğüne saygı duyuyorum ve tüm siyasileri ve idarecileri de basının özgürlüğüne saygı duymaya çağırıyorum" dedi.

Abdulkadir Eroğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"SAYGIDEĞER BASIN MENSUBU GAZETECİ ARKADAŞLARIM

Türk basınından ikinci meşrutiyet ile 24 Temmuz’da sansürün kaldırılışının yıl dönümü basın bayramı olarak kutlanması gazeteciler cemiyeti’nce kararlaştırılmıştır. Siz değerli arkadaşlarımın basın bayramını ve sansürün kaldırılışının yıldönümünü kutluyorum.

Özellikle taşrada zor şartlar altında görev yapan vefakar ve cefakar basın mensubu arkadaşlarımız, halkın sorunlarını ve siyasilerin, bürokrasinin, teknokratların çözüm önerilerini halka duyurmak gibi çok önemli bir görev üstlenmektedir. Bu nedenle sansür ve onun kaldırılması önemli bir olaydır. Tabii ki günümüzde sansür ve kontrol çeşitli yollarla devam ettirilmek istenmektedir. Bunun adı reklam olur ilan olur çeşitli vesilelerle basın kontrol altına alınmak istemektedir. Halbuki insanoğlu diğer canlılardan farklı olarak düşünme ve çözüm üretme konusunda farklılık göstermektedir, o yüzden düşünce özgürlüğü insanoğlu için her şeyden önce gelmektedir. Tüm gazeteci arkadaşlarımın düşünce özgürlüğüne ve basın özgürlüğüne saygı duyuyorum ve tüm siyasileri ve idarecileri de basının özgürlüğüne saygı duymaya çağırıyorum.

Bu vesileyle tüm basın mensubu arkadaşlarımın basın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Memleketimizin en ihtiyaç duyduğu bu günlerde basın özgürlüğüdür. Hepinizin basın bayramı kutlu olsun. Hepinize teşekkür ediyorum."