İYİ Partili Ahat Andican'dan sanayicilere 'mücbir sebep' yazısı öneren Mustafa Varank'a yanıt: Belgeleri de Erdoğan'a imzalatın

İYİ Partili Ahat Andican'dan sanayicilere 'mücbir sebep' yazısı öneren Mustafa Varank'a yanıt: Belgeleri de Erdoğan'a imzalatın
İYİ Partili Ahat Andican, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın enerji krizi nedeniyle yurtdışı taahhütlerini yerine getiremeyen sanayicilere "Mücbir sebep var diye resmî yazı verelim" yanıtına sert tepki gösterdi.

Enerji krizi Gaziantep’ten, Kütahya’ya Organize Sanayi Bölgeleri''ne (OSB) adeta şalter indirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan "10 güne çözülür" dese de Kayseri OSB’nin üyelerine gönderdiği yazıda gaz kesintilerinin şubata sarkacağı belirtildi.

MUSTAFA VARANK''TAN ''MÜCBİR SEBEP'' YANITI

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda 23 Ocak’ta gerçekleştirilen toplantıda, ihracat taahhütlerini yerine getiremediklerini belirten sektör temsilcileri “Zor durumda kalıyoruz” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise "Mücbir sebep hakkında resmi yazı yazalım" yanıtını verdi. 

İYİ PARTİLİ AHAT ANDİCAN''DAN ERT TEPKİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank''ın açıklamalarına sosyal medya hesabından tepki gösteren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, "Sn. Varank enerji kesintisi nedeniyle yurt dışı taahhütlerini yerine getiremeyen sanayicilere “Mücbir sebep var diye resmî yazı verelim” demiş. Bu yerli ve milli çözüm için Sn.Bakanı kutluyorum! Belgeleri de Sn. Erdoğan’a imzalatın. Ne de olsa dünya lideri! Yabancılara hatıra olur" ifadesini kullandı.

İşte o açıklama:


 

İlgili Haberler