İYİ Partili kadınlardan Erdoğan’ın 'sürtük' söylemi hakkında suç duyurusu

İYİ Partili kadınlardan Erdoğan’ın 'sürtük' söylemi hakkında suç duyurusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sarf ettiği "sürtük" lafına tepkiler devam ediyor. İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, bugün saat 13.30''da, Bakırköy Adliyesi önünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın kullandığı "sürtük" ifadesine karşı bir basın açıklaması yaparak İYİ Partili kadınlarla birlikte suç duyurusunda bulundu.


Yüksel Bakırköy Adliyesi önünde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çatısı altında 1 Haziran 20232 tarihinde yaptığı konuşmada bizim burada zikretmekten bile ar ettiğimiz bir cümle ile Türk kadınına alenen hakaret ettiği için suç duyurusunda bulunmak için buradayız. Ben İYİ Parti Kadın Politikaları başkanıyım. Aynı zamanda da hukukçuyum, avukatım. Bireysel şikayet başvurumu yapmak için bugün Bakırköy Adliyesi’ndeyim.

İstanbul teşkilatı, üyeler aynı zamanda üyesi olmayan vatandaşlar da bu konuda dilekçelerini verdiler. Sayın Cumhurbaşkanının cinsiyet üzerinden, kadın üzerinden hakaret içeren bir kelime ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çatısı altından milyonların dinlediği bir dakikada böyle bir kelime ile hakarette bulunması Türk kadınları adına şikayetimizi yapmak için buradayız.

Sayın Cumhurbaşkanının bulunduğu makam ayrımcılık makamı değildir. Herkesi kucaklayan makamdır. Ayrıca bu söylem Anayasamızın 103. Maddesinde yer alan Cumhurbaşkanlığı yeminini de ihlal etmiştir. Tepkimiz cinsiyet üzerinden yapılan hakarete karşıdır. Bu şikayet dilekçemizi Cumhuriyet Başsavcılığımıza sunduk.

Biz yargının tarafsızlığına, bağımsızlığına inanıyoruz. Hukukçularımız, savcılarımız gerekli araştırmaları yaparak hakareti yapanın siyasi kimliğinin de etkisinde kalmayacağına inanarak soruşturmayı tamamlayacağına inanıyoruz. Ve biz bu işin takipçisi olacağımıza kamuoyuna ve tüm kadınlarımıza söz veriyoruz.

İlgili Haberler