İşte vatandaşın geçim derdi: Asgari ücretli yarım kilo sebze bile alamıyor

İşte vatandaşın geçim derdi: Asgari ücretli yarım kilo sebze bile alamıyor
İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Mart ayında asgari ücretle milletin geçim derdini hesapladı. Buna göre kıyma ve meyve yiyeymeyen asgari ücretli artık sebze yemekte bile güçlük çekiyor.

Her ay asgari ücretle milletin geçim derdini hesaplayan İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Mart ayında vatandaşın enflasyonunu bir kez daha gözler önüne serdi.

420 LİRALIK ELEKTRİK FATURASI 503 LİRA OLDU

Asgari ücretli bir vatandaşın harcamalarını hesaplayarak geçen ayla karşılaştıran Dikbayır, "1260 lira kira, 100 lira aidat. Geçen ay 168 lira olan su faturası bu ay 167 lira. Az kullanarak 1 TL düşürmüşüz sus faturasını. Elektrik faturamız Şubat ayında 420 lira gelmişti, o kadar dikkat etmemize rağmen gelen zamlarla bu 503 lira geldi. İnternet faturası 100 lira. Geçen ay doğalgaz faturası 500 lira gelmişti, yine çok kısıtlı kullanarak 500 liralık doğalgaz alabildik. Telefon faturası bu ayda 140 lira. Çocuğun aylık harçlığı 200 lira. Ulaşım 200 lira. Halk Ekmek için aylık 130 lira ayırıyorduk, maalesef zamlardan dolayı o da 180 lira oldu." dedi. 

ASGARİ ÜCRETLİYE ZEYTİN YOK!

Dikbayır, tüm giderleri hesapladıktan sonra ellerinde 900 lira kaldığını belirterek, "Bu para ile bir ay boyunca ne yenir, onu almaya çalışacağız diyerek eşi ile her zaman alışveriş yaptığı markete gitti. 

Market alışverişi sırasında geçen ay zeytin aldıklarını ve kasada bıraktıklarını belirten Dikbayır, "Bu ay zeytin alamıyoruz" dedi. 

GEÇEN AYDAKİ ÜRÜNLERİN AYNISI

Markete gittikleri 900 liranın 184 lirasını cep harçlığı olarak ayıran Dikbayır, "Ocak ayında aldıklarımızı Şubat ayında alamamıştık, Şubat ayında aldıklarımızı da bu ay alamadık. Şubat ayında aldıklarımızdan 1 kilo yoğurt, 1 kilo ayçiçek yağı, kabak, limon, süt, un, peçete ve patlıcanı markette bıraktık" dedi.

Elindeki listeyi gösteren Nigar Dikbayır ise "Meyve yiyemiyorduk zaten. Artık sebze de yiyemiyoruz. Ben bunlarla ne yemek yapacağım. Bunlarla ne yemek yapılır" dedi. 

Nigar Dikbayır''ın bu anlarda gözlerinin dolması dikkat çekti.

Ümit Dikbayır son olarak şunları söyledi: 

"Ben buradan sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Yarım kilo kıyma alamamaya alışmıştık, yarım kilo meyve de alamıyorduk. Artık yarım kilo sebze bile alamıyoruz. Yapamıyorsanız bırakın gidin artık. Vallahi billahi yeter artık. Vatandaş bu şartlarda bırakın geçinmeyi, karnını doyuramıyor."

 

İlgili Haberler