İYİ Partili vekile birleşimden çıkarma cezası

İYİ Partili vekile birleşimden çıkarma cezası
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'na, Meclis Başkanı Şentop'a "FETÖ'cü" dediği için iki birleşim çıkarma cezası verildi. Kararın ardından açıklamada bulunan Nuhoğlu, "Gerçekleri söylemeyelim mi?” dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeler sırasında TBMM Başkanı Mustafa Şentop için "FETÖ'cü" ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulunda, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'na, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'u "FETÖ'cü olmakla" itham ederek hakaret fiili işlediği gerekçesiyle Genel Kuruldan iki birleşim çıkarma cezası verildi.

Konuşmanın ardından Şentop, hemen Genel Kurul'a geçerek, kürsüye çıktı. Şentop, "Böyle bir iddiayı, ithamı bütünüyle reddediyorum. Şunu gayet rahatlıkla söyleyebilirim, gerek siyasette, gerek milletvekilliklerimde FETÖ ile itham edilebilecekler arasında en sonda yer alacak bir arkadaşınızım. Ben bu yapılanmayla daha 1985 yılında karşılaşmış mücadele etmeye başlamış biriyim" dedi.

Şentop'un konuşmasının ardından Gök, birleşime ara vererek grup başkanvekilleriyle görüştü.

Daha sonra birleşimi açan Gök, söz konusu ithamla ilgili tutanakları incelediğini, Nuhoğlu'nun sözlerinin Meclis İçtüzüğüne göre de kabul edilemez olduğunu söyledi. Gök, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'nun, Meclis Başkanı Şentop'u "FETÖ'cü olmakla itham ederek" hakaret fiilini işlediği gerekçesiyle Meclisten iki bileşim çıkarılması cezası verilmesini oylamaya sundu. 

Oylama sonucunda Nuhoğlu'na, Genel Kuruldan iki birleşim çıkarma cezası verildi.

NUHOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Nuhoğlu daha sonra Twitter hesabından yayımladığı yanıtta neden ceza aldığını şöyle ifade etti;

“Bugün TBMM'de ( iki birleşime katılmama ) cezasına muhatab olmama sebep olan Mustafa Şentop'un Fetö'nün kasetlerini dinleyip yazdıklarını okuyarak yetişmiş olduğunu ifade ettiği A Haber TV'deki röportajının dökümünü paylaşıyorum. Gerçekleri söylemeyelim mi?”

İlgili Haberler