AKP'li Şentop’un 17/25 Aralık sözleri tekrar gündeme geldi

AKP'li Şentop’un 17/25 Aralık sözleri tekrar gündeme geldi
AKP’li Mustafa Şentop’un Meclis Başkanlığı’na seçilmesinin ardından 17/25 Aralık operasyonlarına ilişkin açıklamaları tekrar gündeme geldi.

Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmasından sonra Meclis Başkanlığına seçilen AKP’li Mustafa Şentop’un A Haber canlı yayınında 17/25 Aralık sürecine ilişkin yaptığı konuşmalar yeniden gündeme geldi.

FETÖ ele başı Fethullah Gülen'e "hoca efendi" diyerek hitap eden Mustafa Şentop; “17/25 Aralık operasyonlarını cemaate de yapıldığını belirtirken biz cemaate yabancı değiliz. 70’lerden beri hoca efendinin kasetlerini dinleyip yazılarını okuyarak yetişmiş insanlarız biz” ifadelerini kullanmıştı.

“Bu meseleyi sadece Ak Parti-cemaat meselesi olarak görmek yanlış ve yanıltıcı" diyen Şentop, sözlerine şöyle devam diyor:

"Siyasete ve Ak Parti’ye operasyon yürüten çevreler, aslında cemaate karşı da operasyon yürütüyorlar. biz cemaate yabancı bilmediğimiz bir yapı değil. Oradaki şahsi dostluklarımız arkadaşlarımız var. 70’lerden beri Hocaefendi’nin kasetlerini dinleyip yazılarını okuyarak yetişmiş insanlarız biz. Hoca efendiniz fikirlerini, düşüncelerini reflekslerini, hangi konuda ne düşündüğünü bilecek durumdayız. Cemaat Ak Parti’den yalıtılmış bir yapı değil. Cemaat’in büyük bir kısmı zaten Ak Partili. Ak Parti teşkilatlarında görev kişilerdir.”

İlgili Haberler