İzmir'de arama çalışmalarına katılan ünlü dağcı Murat Ceylan enkaz altında kaç kişinin ses verdiğini açıkladı. Köpeğiyle tek tek işaretledi

İzmir'de arama çalışmalarına katılan ünlü dağcı Murat Ceylan enkaz altında kaç kişinin ses verdiğini açıkladı. Köpeğiyle tek tek işaretledi
İzmir’de arama kurtarma çalışmalarına gönüllü olarak katılan eski dağcı ve doğa adamı Murat Ceylan, bölgedeki son gelişmeleri aktardı. Enkaz bölgesinde arama kurtarma köpeği dostla birlikte noktalar işaretlediğini kaydeden Murat Ceylan, “Ekipler tüm güçleriyle işaretlediğimiz alanda ilerlemeye devam ediyorlar, bizler son derece umutluyuz” dedi.

YENİÇAĞ / ÖZEL HABER

İzmir'de 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Son dakika deprem bilgilerine göre, hayatını kaybedenlerin sayısı 28'e yükselirken, yaralıların sayısı ise 885’e yükseldi.

Depremde pek çok bina hasar görürken artçı depremlerin ise devam ettiği kaydedildi.

Öte yandan İzmir’deki Rıza Bey Apartmanı'nda arama kurtarma çalışmalarına gönüllü olarak katılan eski dağcı ve doğa adamı Murat Ceylan, bölgedeki son gelişmeleri aktardı.

elpoyssxuamfksb-001.jpgelpozfewkaagem7-002.jpg

Yeniçağ’a özel açıklamalarda bulunan Ceylan, enkaz altında canlı olarak 5-6 kişinin olduğunu belirterek, çalışmaların tüm hızıyla da devam ettiğini kaydetti.

Arama kurtarma köpeği dostla birlikte ısrarla açtırdığı enkaza girdiğini kaydeden Murat Ceylan, “Dostla az önce geceden beri ısrarla ve ısrarla açtırdığımız 7. Galeriden enkaza girdik. Enkaz içerisinde 10.5 mt yol aldıktan sonra, dost galeri sonunun sağ alt köşesindeki taşları ağzına alıp, o noktayı ısrarla eşmeye ve havlamaya başladı, JAK ve İtfaiye ekiplerimiz için, dostun eşeleyip havladığı noktayı işaretledim, şuanda her ikimizde dışarıdayız, iyiyiz” dedi.

Ceylan’ın söz konusu paylaşımı şu şekilde:

“Dostla az önce geceden beri ısrarla ve ısrarla açtırdığımız 7. Galeriden enkaza girdik. Enkaz içerisinde 10.5 mt yol aldıktan sonra, dost galeri sonunun sağ alt köşesindeki taşları ağzına alıp, o noktayı ısrarla eşmeye ve havlamaya başladı, JAK ve İtfaiye ekiplerimiz için, dostun eşeleyip havladığı noktayı işaretledim, şuanda her ikimizde dışarıdayız, iyiyiz. Ekipler tüm güçleriyle işaretlediğimiz alanda ilerlemeye devam ediyorlar, bizler son derece UMUTLUYUZ!

Lütfen sizlerde aynı derecede Umutlu olunuz.

Sevgilerimle”

murat-ceylan.jpg

2c842921-bed4-47c8-ba23-f48aa34826b6-003.jpgceylan-004.jpg