İzmir'de son anda boşaltılan iki siteden biri cayır cayır yandı! Bir kişi gözaltına alındı

İzmir'de son anda boşaltılan iki siteden biri cayır cayır yandı! Bir kişi gözaltına alındı
İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan orman yangını sebebiyle tahliye edilen bir site yandı. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Menderes'teki orman yangını ile ilgili, "Yiyecek içecek maksatlı gelen birileri tarafından yanlışlıkla çıkarılmış olabileceği düşünülüyor. Olayla ilgili bir gözaltımız var." dedi.

İzmir'in Menderes ilçesinde dün çıkan ve sabaha doğru kontrol altına alınan yangın, yakın konumda bulunan Çile köyü mevkisindeki ormanlık alanda rüzgarla birlikte etkisini artırdı.

Yangının başlamasının ardından bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

Çevredeki vatandaşların da destek verdiği söndürme çalışmalarına 40 arazöz, 7 helikopter ve 2 uçakla başlandı.

Havanın kararmasıyla havadan müdahalenin durduğu yangın bölgesine çok sayıda arazöz ve yangın söndürme işçisi sevk edildi.

Sabah saatlerinden itibaren karadan ulaşılamayan noktalara havadan yoğun müdahale sürdü. Söndürme çalışmalarına 9 helikopter ve 2 uçak katıldı.

Yangının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi. Ancak bazı bölgelerde tekrar alevlenmeler yaşandığı etkili olmaya başlayan rüzgarın da çalışmaları olumsuz etkilediği belirtiliyor.

BOŞALTILAN SİTE YANDI

AA'nın haberine göre, ekiplerin müdahale ettiği yangın, sahil kenarında bulunan Özdere İzmir Caddesi'ne yakın ve akşam saatlerinde boşaltılan Koru Sitesi'ne ulaştı.

Sitede bulunan 79 hane ekiplerce akşam saatlerinde yangının sıçrama ihtimaline karşı boşaltılmıştı.

"BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'deki yangın hakkında açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, çıkan yangınlarla ilgili sabotaj ihtimali olduğunu söyleyerek, "Bir kişi gözaltına alındı. Bu kişi mangal yakan bir kişi" dedi.

Pakdemirli, tüm yangınlara müdahale edildiğini ifade ederek, büyük bir hasar oluşmadığını kaydetti. Son bir haftada 227 yangın çıktığını belirten Pakdemirli, İzmir'de bir haftada 33 yangın çıktığını açıkladı.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamaları şöyle:

Menderes’teki orman yangını 22 saatte kontrol altına aldık. Başlangıç noktasında yiyecek, içecek materyali bulunmuş. Yani bunun yiyecek, içecek maksatlı gelen birileri tarafından yanlışlıkla çıkarılmış olabileceği düşünülüyor. Olayla ilgili bir gözaltımız var. 

Son günlerde çıkan yangınların 3’te biri anız temizliğinden kaynaklı. Çatalca ve Kemalpaşa yangınlarının sabotaj ihtimali var.

İçişleri Bakanlığı ile görüştük mangala tedbir alınacak.

Manisa yangında arazöz devrildi 3 yarılımız yar. Manisa’daki yangında kısa sürede soğutma faaliyetlerine geçeceğiz.

Türkiye’de son 1 haftada 227 yangın çıktı. İzmir’de 20 orman 13 ziraat yangını çıktı. 2019’da aynı tarihlerde İzmir’de 15 yangın olmuştu.

20200802-2-43726041-57179816-web.jpg20200802-2-43726041-57179817-web.jpg20200802-2-43726041-57179818-web.jpg