Jandarma Uzman Erbaş alım şartları neler? Başvuru tarihi ne zaman?

Jandarma Uzman Erbaş alım şartları neler? Başvuru tarihi ne zaman?
Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş alımı ilanları açıldı.Uzman Erbaş alımı başvuru şartları nelerdir? Başvuru nasıl yapılır? Uzman Erbaş alımı için son başvuru tarihi ne zaman? İşte detaylar.

jandarma Genel Komutanlığı'ndan yapılan açıklama yaptı. Peki, başvuru şartları neler, uzman erbaşların görevleri nelerdir? Nasıl başvuru yapılır? İşte detaylar…

BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana ve Jandarma Genel Komutanlığının internet sitesinde yayımlanan başvuru kılavuzuna göre, kurumun sözleşmeli uzman erbaş (komando ve asayiş) ihtiyacını karşılamak amacıyla bugün başlayan ön başvurular 4 Nisan Perşembe günü saat 23.59'a kadar internet üzerinden yapılabilecek.

SÖZLEŞMELİ UZMAN ERBAŞLAR İÇİN ARANAN ŞARTLAR

Başvuruda bulunacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmaları, nüfus kaydına göre 4 Nisan 2019 tarihi itibarıyla 20 yaşından gün almış ve 27 yaşını bitirmemiş olmaları (4 Nisan 2000 - 1 Ocak 1992 tarihleri arasında doğanlar) gerekiyor.

Adayların en az 164 ve en fazla 210 santimetre boyunda olmaları ve kilolarının başvuru kılavuzunda yer alan boy-kilo oranları değerleri içerisinde yer alması isteniyor.

Adaylardan askerlik hizmetini yapma şartı aranmıyor ancak askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için birlik komutanlıklarınca düzenlenen nitelik belgesinden 80 puan ve üzeri not almış olmaları gerekiyor.

Ayrıca askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin son günü itibarıyla terhisinin üzerinden 5 yıldan fazla süre geçmemiş olması şartı aranıyor.

SADECE 40 BİN ADAY SINAVA ÇAĞRILACAK

Ön başvuru yapan adaylardan çağrılma önceliklerine göre, sınav tarihi ve sınav alanlarının kapasitesi nedeniyle sadece 40 bin aday sınavlara çağrılacak.

Sınavlara çağrılacak adayların 20 bini 2018 KPSS’ye girmiş ve P3, P93, P94 puan türlerinden en az 50 puan alanlardan, diğer 20 bini ise KPSS’ye hiç girmeyenler ile sınava giren ancak 50’nin altında puan alanlardan seçilecek

2018 yılı KPSS puanı 50’nin altında olanlar KPSS’ye girmeyenlerle birlikte değerlendirilecek.

UZMAN ERBAŞ GÖREVLERİ NELERDİR

Uzman Erbaşlar TSK’da kadro ile belirtilmiş görevleri yaparlar. Ancak kendilerine erbaşlara verilen görevlerinde verilebilmesi kanun olarak mümkündür. TSK her ne statüde( subay, astsubay, uzman erbaş, erbaş ve er) olursa olsun personelini sınıflara ayırmaktadır. Bu sınıflar Piyade, Tankçı, Topçu, Hava Savunma, İkmal gibi sınıflardır. Yapacağınız görev ve alacağınız eğitim mensubu olduğunuz sınıfa göre değişir. Bu yüzden Uzman Erbaş olurken, sivil hayatınızda yaptığınız mesleği göz önünde bulunarak sınıf tercihi yapmanız hem sizin hem TSK’nın lehinedir. Mesela sivilde tamirciliğiniz varsa Bakım sınıfı seçin, elektronik ve haberleşme bilginiz varsa Muhabere sınıfını seçin veya yemekten anlıyorsanız İkmal sınıfı tercih edin. Bu kapsamda yapacağınız tercih sizin yapacağınız işide belirleyecektir. Kendinizi savaşçı ve Komando olarak görüyorsanız güçlü ve çevik iseniz gözünüz kapalı Piyade olun. Piyade görevlerinde hem daha fazla ücret alacaksınız hemde muharip gücü arttırmış olacaksınız. Uzman Erbaşlar için Personel ve Maliye sınıfı yoktur. Uzman Erbaşların sorumluluğu çok yüksek değildir. Astsubaylar kadar üzerinde zimmetli eşyaları da yoktur. Daha çok görev icra makamıdırlar.Uzman Erbaşların satüsüne gelince;Uzman Erbaşlar eğer askerliğini çavuş olarak yapmamışsa, Uzman Onbaşı olarak göreve başlarlar. Unutmadan hemen belirtelim ki Uzman Erbaş olmak için askerlik yapmış olmak şart değildir. Uzman Onbaşı ise erbaş çavuşun astıdır. Ancak bir sene sonra Lise mezunu ise ve amiri uygun görürse Uzman Çavuş olur ki bu rütbe astsubayın bir astıdır. O yüzden en az lise mezunu olarak başvurun veya çalışırken liseyi bitirin.