Jorge Jesus Fenerbahçe'yi açıkladı

Jorge Jesus Fenerbahçe'yi açıkladı
Fenerbahçe'nin en güçlü teknik direktör adayı olarak gösterilen Portekizli Jorge Jesus'tan açıklama geldi. Brezilya seyahatine çıkan tecrübeli teknik adam havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve Fenerbahçe ile görüşmelerin son durumunu açıkladı.

Fenerbahçe''de gelecek sezonun teknik direktörünün kim olacağı hala belirsizliğini koruyor. Önceki gün Sarı Lacivertliler''in Başkanı Ali Koç ve yönetimden birkaç isim Portekiz''e çıkartma yaparak Jorge Jesus''la görüştü. Hatta toplantıdan fotoğraflar basına düşünce bir anda gündem oldu. 

Fenerbahçe''nin teknik direktör adayları arasında ilk sırada bulunan Portekizli Jorge Jesus''tan son dakika açıklaması geldi. Brezilya seyahatine çıkan tecrübeli teknik adam havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve Fenerbahçe ile görüşmelerin son durumunu aktardı. 

67 yaşındaki teknik adam, "Fenerbahçe ile görüştüm ama anlaşma yok. Gelen teklifleri değerlendiriyorum. Düşünmek için zamana ihtiyacım var." ifadelerini kullandı. 

YARDIMCILARIYLA BİRLİKTE 10 MİLYON EURO

Jesus yıllık 7 milyon Euro, yardımcılarıyla birlikte toplam 10 milyon Euro (yaklaşık 160 milyon TL) ücret talep etti. Kontratın süresini ise 3 yıl olarak belirledi. Bu nokta halen pazarlık aşamasında.

12 TAKIMDA 16 KUPA BAŞARISI

67 yaşındaki Portekizli teknik adamın 32 yıllık kariyerinin tamamı kulüplerde geçti. 12 ayrı kulüpte çalışan Jesus, toplam 16 kupa kazandı.

PORTEKİZ DIŞINDA DA BAŞARISI VAR

Portekiz’in en büyük kulüplerinden Benfica ve Sporting’de toplam 11 kupa kaldıran Jesus, ülkesi dışında çalıştığı takımlarda başarılı oldu. Flamengo’ya 1’er Libertadores, Sudamericana, Brezilya Ligi ve Brezilya Süper Kupası kazandıran Jesus, Al-Hilal’a da Suudi Arabistan Süper Kupası şampiyonluğu yaşattı. Üstelik Jesus bu kupaları birer sezonda kazandı.

JESUS’UN ÇALIŞTIRDIĞI TAKIMLAR

-Amora
-Felguerias
-Estrela
-Vitoria Guimaraes
-Moreirense
-Leirira
-Belenenses
-Braga
-Benfica
-Sporting
-Al-Hilal(Suudi Arabistan)
-Flamengo (Brezilya)

KAZANDIĞI KUPALAR

-3 Portekiz Ligi (Benfica)

-6 Portekiz Lig Kupası (5 Benfica, 1 Sporting)

-2 Portekiz Süper Kupası (Benfica, Sporting)

-1 Libertadores Kupası (Flamengo)

-1 Sudamericana Kupası (Flamengo)

-1 Brezilya Süper Kupası (Flamengo)

-1 Brezilya Ligi (Flamengo)

-1 Suudi Arabistan Süper Kupası (Al-Hilal)

İşte Jorge Jesus haberinin yapıldığı paylaşım;

 

İlgili Haberler