Kabataş Erkek Lisesi'ndeki skandalla ilgili yeni gelişme. Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı

Kabataş Erkek Lisesi'ndeki skandalla ilgili yeni gelişme. Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı
İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde bir grup öğrencinin Atatürk posterini kesici aletle delik deşik ettiği ve küfür ettiği görüntülerle ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı. Çirkin saldırı sonrasında öğrencilerle ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nde bir grubun Atatürk posterini kesici aletle delik deşik ettiğine dair görüntüler ortaya çıktı. Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, olaya karışan öğrencilerle ilgili disiplin soruşturması başlatıldığını duyurdu.

Türkiye’nin en köklü okullarından Kabataş Erkek Lisesi’nde Türkiye Cumhuriyeti''nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ve küfredildiği, ayrıca posterine zarar verildiği görüntüler ortaya çıktı.

Odatv‘de yer alan habere göre, okulun yatakhanesinde öğrencilerden biri, elindeki kesici alet ile “Sol vs. Atatürk” dedikten sonra Atatürk posterine zarar veriyor.

Elindeki postere art arda darbeler indirirken yanındaki arkadaşlarının da kahkahalar attığı görülen videoda, “Zaten çocuğu da yok, acımıyorum. En az 3 çocuk” dedikten sonra küfrettiği duyuluyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Mustafa Kemal Atatürk posterine saldırıda bulunan lise öğrencileri hakkında soruşturma başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, medyaya yansıyan çirkin olay sonrasında ivedilikle harekete geçildiğini duyurdu.

İŞTE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ AÇIKLAMASI

"Dün sosyal medyaya yansıyan bir lisemizde yaşanan olayla ilgili ivedilikle Bakanlık müfettişi görevlendirilerek inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli ve manevi şahsiyetlerimize yönelik saldırılara kimden ve nereden gelirse gelsin müsamaha gösterilmeyecektir."

''DİSİPLİN'' İŞLEMİ

Skandal olaya ilişkin Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Açıklamada, olaya karışan öğrencilere disiplin işlemi uygulandığı belirtildi. Açıklamada, müdürlüğün olayla ilgili herhangi bir tepki ifadesi kullanmamış olması da dikkat çekti.

Açıklama şöyle:

"08.01.2022 tarihinde bazı basın yayın organlarında yer alan "Tarihi Okulda Utanç Görüntüleri" başlıklı haberde geçen erkek öğrenci pansiyonundaki söz konusu olaya ilişkin işlemler, 20.12.2021 tarihinde okul yönetimince başlatılmış olup 27.12.2021 tarihinde ise olaya karışan öğrencilere Okul Disiplin Kurulunca Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre disiplin işlemi uygulanmıştır.

Bu kapsamda konuyu ayrıntılı olarak araştırmak ve inceleme/soruşturma işlemini yürütmek üzere müfettiş görevlendirmesi yapılmıştır."

KABATAŞ ERKEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ORTAK AÇIKLAMA

Kabataş Erkek Lisesi Öğrencileri ortak basın açıklaması ile Atatürk''ün portresinin yırtılmasına tepki gösterdi: “Bu olayda adı geçen, ses çıkarmayan, kesin bir tavırla olayın karşısında durmayan herkesi kınıyoruz.”

İlgili Haberler