Kandil’den mektup yerine sözel mesaj!

Kandil’den mektup yerine sözel mesaj!
Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın terör örgütü KCK’ya yazdığı mektuba yanıt mektubunu almak için Kandil’e BDP Grup Başkanvekili Buldan ve HDP Eşbaşkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, Türkiye’ye döndü

Sekteye uğratılmasın

Buldan, Öcalan’ın mektubuna yanıt almak ve “çözüm sürecini” değerlendirmek için Kandil’e gittiklerine  söyledi. Buldan, “İmralı’ya gidip geldikten sonra, 7 Aralık’ta Öcalan ile yaptıkları görüşmeden sonra Öcalan’ın kendileri aracılığıyla 20 sayfalık bir mektubu Kandil’e iletilmek üzere verdiğini belirterek, “Bu mektuba cevap hazır mı? Buna ilişkin KCK yetkilileri ne yapmayı planlıyorlar? Buna cevap almak için gittik. 8-9 saat süren bir toplantı gerçekleştirdik. Öcalan’ın mektubuna henüz yazılı bir cevap hazırlanmadığı belirtildi. Çünkü bütün alanlarda mektubun okunması ve tartışılmasından sonra cevap hazırlanabilecek. Sözlü bir aktarım oldu. Mutlaka bir dahaki gidişimizde hazır olacak” dedi. 

Sekteye uğratılmasın
Terör örgütü KCK elebaşılarıyla yaptıkları toplantıda Türkiye’deki siyasi gündemin ve “çözüm sürecinin” masaya yatırıldığını ifade eden Buldan, şöyle konuştu: “AKP-Cemaat savaşı, iktidar savaşının sonucundan barış süreci etkilenir mi? Nasıl etkilenir? Onu konuştuk. Sebahat Tuncel kararını masaya yatırdık. Barış süreci sekteye uğratılmamalıdır. AKP’nin yapması gereken bu sorunu çözmektir.” Daha önce de mektuba cevap almak için Kandil’e BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş gitmiş, ona da cevap mektubu verilmemişti. Buldan ve Önder perşembe günü yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Yardımcılığı’ndan Adalet Bakanlığı’na kaydırılan Bekir Bozdağ ile görüşerek, Kandil’den getirilen sözlü mesaj iletilecek.