Gaziantep Üniversitesi'nde 1 değil 2 değil tam 6 görev birden

Gaziantep Üniversitesi'nde 1 değil 2 değil tam 6 görev birden
Gaziantep Üniversitesi'nde Rektör Danışmanlığı yapan Doç. Dr. Hacı Murat Şahin'in üniversitede 6 farklı görev üstlendiği ortaya çıktı.

Rektör danışmanına 1 değil 2 değil tam 6 görev birden

Son günlerin en tartışmaları konularından biri olan ve AKP içinde dahi tepkilere neden olan çok maaşlı bürokratlara bir de akademisyen eklendi; Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hacı Murat Şahin.

Cumhuriyet’ten Zeynep Çam’ın haberine göre; Şahin, üniversitede 6 farklı görev üstleniyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hasan Şencan, Şahin’in kaç maaş aldığını ve Gaziantep Üniversitesi’nde personel kıtlığı yaşanıp yaşanmadığını sorduğunu ancak bu sorularına yanıt alamadığını ifade etti.

Kendisine gelen bilgilere göre Şahin’in birden fazla maaş aldığını söyleyen Şencan, “Ancak net bir bilgi yok” şerhini de düştü.

İLK DEĞİL

Şahin’in özgeçmişine bakılınca, 2019-2020 yılları arasında çalıştığı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde de 4 farklı görev üstlendiği, 2013-2018 yılları arasında ise Batman Üniversitesi’nde yine birden fazla görevi olduğu görülüyor.

Konuya ilişkin Batman Yön Gazetesi’nde 24 Aralık 2017 tarihinde yazı yazan Gazeteci Ferit Tunç, “Batman Üniversitesi BESYO Bölüm Başkanı ve Rektör Bey’in yükünü hafifletmeye çalışan en samimi arkadaşlarından (ev arkadaşı), Batman Belediye Başkan Yardımcısı, Batman Belediye Spor Kulübü Başkanı ve bilmem daha başka meziyet sahibi..." ifadelerini kullanmış.