Kadınların Taksim'e gece yürüyüşüne polis izin vermedi. Bu sefer dayak yemediler

Kadınların Taksim'e gece yürüyüşüne polis izin vermedi. Bu sefer dayak yemediler
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Türkiye'nin çeşitli kentlerinde kadınlar sokağa çıktı. İstanbul'da Feminist Gece Yürüyüşü için İstiklal Caddesi'ne girmek isteyen kadınlara ise polis izin vermedi.

Türkiye''de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle en geniş katılımlı kadın eylemi İstanbul''da gerçekleşti. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla kadınlar akşam saatlerinde Feminist Gece Yürüyüşü''ne katılmak için Sıraselviler Caddesi''nde toplandı. 
Grupların birleşmelerinin ardından yürüyüşe geçen kadınların İstiklal Caddesi''nde yapmak istediği eyleme ise polis izin vermedi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem öncesi Taksim''e çıkan bütün yollar ve metro durakları da kapatıldı.

Tünel''den Beyoğlu''na girişin önünde biriken kadınlar, barikatı geçmelerine izin vermeyen polisle tartıştı. Kadınlar bunun üzerine Karaköy''e doğru yürümeye başladı.

Karaköy''e doğru yürümeden önce bir basın açıklaması yapan kadınlar, "Pandemi nedeniyle eve kapanmak zorunda kaldığımızda ev işini, çocuk bakımını üstümüze yıkanlara, ailede baba, koca, sevgiliye, erkek şiddetine karşı isyan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, ayrıca "Pandemiyi bahane edip görevini yapmayarak kadın cinayetlerini önlemeyenlere, kadınları tekrar tekrar mağdur eden yargılamalara, hayatını savunan kadınlara en ağır cezaları reva görürken şiddet uygulayan erkekleri ödüllendiren erkek adalete karşı feminist isyan karakolda, adliyede" denildi.

Kadınlar, Karaköy''e doğru yürüdükten sonra dağıldı.

 

İlgili Haberler