Kadir Şeker, sosyal medyada gündem oldu

Kadir Şeker, sosyal medyada gündem oldu
Konya’da sevgilisini döven Özgür Duran isimli bir kişiyi engellemek isterken ölümüne yol açan Kadir Şeker için sosyal medyada ‘#kadiricinadalet’ etiketiyle kampanya başlatıldı. Sosyal medyada kısa sürede binlerce Tweet atıldı.

Konya’da Özgür Duran isimli erkek arkadaşından şiddet gören Ayşe D. isimli bir kadını korumak isterken Duran’ın ölümüne yol açan Kadir Şeker’in serbest bırakılması için sosyal medyada kampanya başlatıldı.

Konya’da 20 yaşında Kadir Şeker isimli bir vatandaş, sevgilisi Ayşe D.’ye şiddet uygulayan Özgür Duran’a müdahale etmek istedi. Yaşananların ardından Duran, Kadir Şeker’e müdahale etmek istedi. Şeker, meyve soymak için yanında taşıdığı bıçağı kendisini korumak adına çıkardı. İkili arasında yaşanan boğuşma sırasında Kadir Şeker, bıçağı Özgür Duran’ın kalbine sapladı. Şeker, daha sonra yakalanarak ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı. Vatandaşlar ise, sosyal medya paylaşım ağı Twitter’da Kadir Şeker’in serbest bırakılması için kısa sürede ‘#kadiricinadalet’ etiketiyle binlerce Tweet attı.

Söz konusu kampanya, sosyal paylaşım ağı Twitter’da Türkiye gündemine girdi. Paylaşımlardan bazıları şu şekilde: