Kadir Topbaş istifa mı etti?

Kadir Topbaş istifa mı etti?
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı ziyarette bulunan Başbakan Yıldırım, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Topbaş'ın istifasıyla ilgili iddiaları yanıtlarken, Irak'taki sözde bağımsızlık referandumunu da değerlendirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu ile birlikte Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa iddialarıyla ilgili bir soruya cevap verdi.

KADİR TOPBAŞ İSTİFA ETTİ İDDİALARI

Yıldırım, Topbaş'ın istifa iddialarına ilişkin, "Bu konuda bugün içinde Kadir Bey bir açıklama yapacak" açıklamasında bulundu.

Başbakan'ın, açıklamaları özetle şöyle:

"REFERANDUM AÇIKLAMALARI"

"Yanlış bir karar. Bunu sonuçları olacaktır. Şu ana kadar beklediğimiz olumlu adımı görmedik. Şunu açıkça söyleyeyim. Referandum kararı ve referandumun gerçekleşmesi Türkiye’nin ulusal güvenlik meselesidir. Devletlerin statülerinde değişikliğe gidecek herhangi bir girişim anlaşmalardan doğan haklarımız çerçevesinde Türkiye’nin hiçbir zaman kabul etmeyeceği bir sonuçtur.

Henüz zaman bitmiş değil. Kuzey ırak yönetimi Barzani bu sevdadan bu inattan vazgeçmelidir. Bu referandum bölgedeki Kürt kardeşlerimiz için de hayırlar getirmez. Hele hele Kerkük’ün bu meseleye dahil edilmesi fecaattır."

YENİ TEZKERE

Gelen tezkere Türkiye’nin güney kara hudutlar ötesinde ve mücavirinde olabilecek her türlü

Ülkemiz aleyhinde olabilecek her türlü gelişmelere karşı müdahale hakkını veriyor.

Bu da yine uluslararası sözleşmeler ve BM kararları çerçevesinde geçtiğimiz yıl 1 yıllığına uzun yıllardan beri bu yenileniyor, bu kez de 30 ekimden geçerli olmak üzere tekrar yenilenmiş olacak.

TEOG TARTIŞMASI

TEOG bir sistem değildir. Dolayısıyla ortaokuldan liseye geçiş usulünde bir sistem değişikliğine gidilmiyor.

Bunun yerine yine okullarda sınav yapılmaya devam edilecek ve ortaokuldan liseye geçiş veli okul öğrenci ve öğrencinin ilkokuldan orta sona kadar ilk 8 yıllık başarı durumları dikkate alınarak lisede hangi tarafa yönlendirileceğine karar verilecek.

Dolayısıyla TEOG yerine geçecek uygulamayla ilgili MEB çalışmaları alternatifli olarak sürdürüyor.

Bu bakanlar kurulunda görüşülemeyecek ama sonraki bakanlar kurulunda görüşülmüş olacak.

İlgili Haberler