Kahramanmaraş'ta düşen uçağın Rus Deniz Kuvvetlerine ait olduğu ortaya çıktı

Kahramanmaraş'ta düşen uçağın Rus Deniz Kuvvetlerine ait olduğu ortaya çıktı
Türkiye’nin Rusya’dan kiraladığı ve Kahramanmaraş’ta düşen Beriev-200 tipi uçağın Rus Deniz kuvvetlerine ait olduğu iddia edildi

Türkiye’nin Rusya’dan kiraladığı ve Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmalarında yer alan Beriev-200 tipi uçak düştü. Uçakta 3''ü Türk, 5''i Rus, 8 mürettebat hayatını kaybetti.

Ancak uçağın Rus Deniz kuvvetlerine ait olduğu iddia edildi. 

Yurt dışından gelen yangın söndürme uçaklarının özel bir şirket değil de Rus Ordusuna ait olması dikkat çekti. 

Kazada hayatını kaybeden 5 rus mürettebatında Rus askeri olduğu öğrenildi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin''in mürettebatın ailelerine gönderdiği başsağlığı mesajı bu durumu doğruladı. 

Putin’in kazada hayatını kaybeden Rus askeri personelin yakınlarına gönderdiği başsağlığı mesajında "Rus askeri personeli, Be-200 uçağının mürettebatı, Türk uzmanlarla birlikte önemli bir insani misyona katılarak, insanların hayatlarını savundular, Türkiye’de meydana gelen büyük çaplı yangınlarla mücadele ettiler, çok zor koşullarda çalışarak insani ve mesleki görevlerini son ana kadar yerine getirdiler." ifadelerini kullandı.

İHALE SONUCU AÇIKLANMAMIŞTI

Orman Bakanlığı tarafından 9 Mart''ta yapılan yangın söndürme uçağı kiralama ihalesinin sonucu açıklanmamış ve Kamu İhale Kurumu’na bildirilmemişti.

Düzenlenen ihalede Bakan Pademirli''nin arkasında sivil uçak bulunurken, düşen uçağın Rus ordusuna ait olması dikkat çekti. 

İlgili Haberler