Kalp atış hızı 2 katına çıktı. Akıllı saati hayatını kurtardı

Kalp atış hızı 2 katına çıktı. Akıllı saati hayatını kurtardı
Apple’ın akıllı saati, kalp atış hızı takip sensörüyle bir kadının hayatını kurtardı. Kalp atışının normalin çok üzerinde bir hıza ulaştığını fark eden kadın, hastaneye başvurarak ölümcül bir kalp krizinin eşiğinden döndü.

Kalp atış hızı 2 katına çıktı. Apple’ın akıllı saati hayatını kurtardı

Son yıllarda günlük hayatımızın kıyafet, gözlük gibi parçaları olmaya başlayan giyilebilir teknolojilerden akıllı saatler, ABD’li bir kadının hayatını kurtardı. Akıllı saati sayesinde kalp kalbinin olması gerektiğinden daha hızlı attığını fark eden kadın, ölümcül bir kalp krizinin eşiğinden döndü.

O günkü fiziksel aktivitesinin az olmasına rağmen kalp ritminin normalin çok üzerinde olduğunu anlayan kadın, eşini de arayarak doktoruna ulaştı. Yapılan müdahalenin ardından ölümcül bir kalp krizi geçirmeden sağlığına kavuşan kadın, her şeyin Apple Watch sayesinde olduğunu söyledi.

KALP HIZININ NORMALİN 2 KATINA ÇIKTIĞINI APPLE WATCH SAYESİNDE FARK ETTİ

ABD’nin Michigan eyaletinde yaşanan olayda Diane Feenstra, tesadüfen kontrol ettiği Apple Watch’ında kalp atış hızının normalin çok üzerinde; saniyede 169 vuruş şiddetinde seyrettiğini fark etti. Bu hız egzersiz sırasında bile garip olmakla beraber Feenstra, o gün yorucu hiçbir şey yapmamıştı.

O gün yaptığı en ağır aktivite 12 basamak merdiven çıkmak olan kadın, durumu anlayınca eşini aradı. Derhal doktoruna giden Feenstra’nın gün içinde kalp krizi geçirmiş olduğu anlaşıldı. Eğer müdahale edilmeseydi ikinci, ve muhtemelen ciddi sonuçlar doğuracak bir kalp krizi daha gelebilirdi.

Acil serviste yapılan müdahale sırasında atar damarı tıkandığı anlaşılan kadın, gün içinde sol ayağında şişme ve sol elinde ağrı hissettiğini söyledi. Kanını sulandırmak amacıyla aspirin verilerek kalp doktoruna yönlendirilen kadın, “Saatle kalp hızınızı kontrol etmek çok kolay bir şey. Sabah hiçbir şey yapmamıştım. Kim bilir, ölümcül sonuçları olabilecek ikinci bir kalp krizi geçirebilirdim.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler