Akıllı saatlerle selfie çekilir mi? Patent alınırsa fotoğraflar nasıl gözükecek

Akıllı saatlerle selfie çekilir mi? Patent alınırsa fotoğraflar nasıl gözükecek
Apple Watch patent alıp akıllı saatlerine kamera özelliği getirmeyi amaçlıyor. Sadece selfie değil video çekimi de yapabilmeyi sağlamak istediklerini açıkladılar.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’nin onayladığı yeni patent, gelecekteki Apple Watch tasarımları için kameranın yan tarafa eklenebileceğini gösteriyor. Apple, Digital Crown’a eklenecek dahili kamera sayesinde Watch ile fotoğraf/video çekilmesini mümkün kılacak.

Patent ile hazırlanan görseller, Apple Watch’un bilekte takılı haldeyken kameranın nasıl kullanabileceğini ortaya çıkardı. Kullanıcı ayrıca kamerayı, akıllı saat kayışından ayırarak da kullanabilir. Ancak bu çok yönlülük, daha şimdiden mahremiyet sorunlarını gündeme getirdi.

Yeni patentin açıklamasına göre Apple, “kameralı saat” ile sadece fotoğraf/video çekmeyi amaçlamıyor. Teknoloji devinin notu, kamera flaşının çok amaçlı olabileceğini gösteriyor. Örneğin Apple, kamera ile optik kalp atış hızı izlemeyi ve diğer fizyolojik algılama uygulamalarını devreye sokabileceğine inanıyor.

“Digital Crown’a yerleştirilmiş bir görüntü sensörü, hem bir sahnenin fotoğrafını çekmek için hem de kadran üzerinden hareket algılamak üzere yapılandırılabilir.”

Fakat patent içerisinde kameranın her zaman açık olup olmayacağı veya bilekten çıkarıldıktan sonra nasıl kilitleneceği ile ilgili konulara yer verilmedi. Apple Watch’taki kameranın sürekli açık olması ise oldukça tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

İlgili Haberler