Mahir Kaynak: MİT’te değişimin mahiyeti önemli!

Mahir Kaynak: MİT’te değişimin mahiyeti önemli!
Mahir Kaynak: MİT’te değişimin mahiyeti önemli!

ESKİ MİT’çi Mahir Kaynak, Emniyet-MİT, MİT-İsrail çekişmelerini bir savaşın alametleri olarak yorumlarken, “MİT̵

ESKİ MİT’çi Mahir Kaynak, Emniyet-MİT, MİT-İsrail çekişmelerini bir savaşın alametleri olarak yorumlarken, “MİT’te büyük bir değişiklik oluyor. İddialar iftira mı, gerçek mi bunu çözmemiz lazım. Birtakım verilere ihtiyaç var” diye konuştu.


Savaş alametleri
Eski MİT’çi Mahir Kaynak da, “Bir takım istihbarat savaşlarının olduğu görülüyor. Birisi Türk Emniyeti’ni hedef alırsa bu işi yapar. Veya Emniyet’te bir takım huzursuzluklar vardır. Bu şekilde ortaya çıkar. Bunu bulmak için bir takım verilere ihtiyacımız var” dedi. MİT’le ilgili iddiaların bir savaşın alametleri olduğunu savunan Kaynak, “MİT’ten memnun olmayanlar bunu söyleyebilir. MİT, doğru işler yapmaktadır ve bu kişileri rahatsız etmektedir, onu karalayabilirler. Acaba iftira mı ediyorlar, yoksa gerçek mi bunu çözmemiz lazım. Çünkü, MİT’te büyük bir değişiklik oluyor. Bunun mahiyetini bilmiyorum ama değişiklik var. Belki de bu değişikliklerin önüne engel koymak istiyorlar” diye konuştu.

Kaynak, MİT’in önüne engel koymak isteyenlerin kim olabileceğine yönelik sorusuna, “İsrail diyorlar mesela. Başından beri Hakan Fidan’ın MİT’in başına gelmesine karşıydı. Avrupalı istihbarat servisleri de bunu yapabilir” cevabını verdi. Kaynak, bu savaşta ABD’nin durumunu da şöyle yorumladı: “ABD’nin, Türkiye’nin politikasını desteklediği için böyle operasyonlar yapmayacağını düşünüyorum. Kendisinin desteklediği kişiyi bertaraf etmez. Eğer Amerikan politikasına karşı çıkanlar varsa bunları yapabilirler.”