Karar 5 Ağustos'ta

Karar 5 Ağustos'ta
Karar 5 Ağustos'ta

Daha sonra emekli Orgeneral Şener Eruygur'un avukatı Filiz Esen, kafa travması ve beyin kanaması geçiren müvekkili hakkındaki d

Daha sonra emekli Orgeneral Şener Eruygur'un avukatı Filiz Esen, kafa travması ve beyin kanaması geçiren müvekkili hakkındaki davanın düşürülmesini istedi. Ufuk Akkaya'nın avukatı emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kızı Zeynep Küçük de, Danıştay dosyası sanıkları Osman Yıldırım ve Süleyman Esen ile tanık olarak dinlenilen Salih Yaşar arasında, Cumhuriyet gazetesinin bombalanması ve Danıştay saldırısı arasında geçen 13 günlük sürede 464 görüşme olduğunu söyledi. Bu kişilerle dava sanıkları arasında telefon görüşmesi bulunmadığını ifade eden Küçük, baz istasyonu raporlarına göre eylem bölgesinde olan kişilere beraat, hiçbir bağlantısı olmayan kişilere ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendiğini belirtti. Küçük'ün ardından söz isteyen tutuklu sanık Osman Yıldırım'a Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese izin vermedi. Özese, ısrar eden Yıldırım'ın salondan çıkarılmasını istedi. Jandarmalar eşliğinde salondan çıkarılan Yıldırım, "Hepiniz sahtekarsınız. Hepinizin kanını içeceğim" diye bağırdı. Son sözlerinin alınmasının ardından Özese, dosyanın kapsamlı olması ve sanık sayısının fazlalığını dikkate alarak, hükmün yazılması ve açıklanması için duruşmanın 5 Ağustos'a ertelendiğini bildirdi.

 

Halktan büyük
“iktidar” yok!
Ümraniye Davası’nın 320. duruşmasında Mustafa Balbay, “Biz yıllardır hukuku halkla arayacağız, dedik. Yanılmadığımızı gördük” dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın da aralarında bulunduğu 66’sı tutuklu, 275 sanıklı “Ümraniye Davasının 320. duruşması dün Silivri’de görüldü. CHP Milletvekilli Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan’ın gazetecilerin duruşmayı izlemeye gelmesi yönünde yaptıkları çağrı üzerine, dünkü oturuma, izleyiciler, milletvekilleri ve gazetecilerden katılım fazla oldu.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın da aralarında bulunduğu 11 CHP milletvekili ile çok sayıda gazeteci duruşma salonunda basın mensupları için ayrılan bölüme oturdu. Tutuklu sanıklar duruşma salonuna alındığı sırada izleyiciler tarafından alkışlanırken, Mustafa Balbay duruşmayı izlemeye gelenlere ” Biz yıllardır hukuku halkla arayacağız, dedik. Yanılmadığımızı gördük. Bir kez daha anladık ki halktan büyük iktidar yok. Biz haklıyız ve hep haklı kalacağız. Bu davada hukuk olmadığını size bir kaz daha anlatacağız “ diye seslendi. Balbay basın mensuplarının bulunduğu bölüme dönerek, ” Lütfen bugün gerçek gazetecilik yapalım “ dedi. Yalçın Küçük ise ” Boşuna hukuk aramayın çünkü hukuk yok. Hukuku gerçekleştirin. Mustafa’nın sözü fazla kibar. Bence hiçbiriniz gazeteci değilsiniz. Hiçbiriniz gazetecilik  yapmıyorsunuz...” diye sitemde bulundu.

Karar 5 Ağustos’ta
Daha sonra emekli Orgeneral Şener Eruygur’un avukatı Filiz Esen, kafa travması ve beyin kanaması geçiren müvekkili hakkındaki davanın düşürülmesini istedi. Ufuk Akkaya’nın avukatı emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün kızı Zeynep Küçük de, Danıştay dosyası sanıkları Osman Yıldırım ve Süleyman Esen ile tanık olarak dinlenilen Salih Yaşar arasında, Cumhuriyet gazetesinin bombalanması ve Danıştay saldırısı arasında geçen 13 günlük sürede 464 görüşme olduğunu söyledi. Bu kişilerle dava sanıkları arasında telefon görüşmesi bulunmadığını ifade eden Küçük, baz istasyonu raporlarına göre eylem bölgesinde olan kişilere beraat, hiçbir bağlantısı olmayan kişilere ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendiğini belirtti. Küçük’ün ardından söz isteyen tutuklu sanık Osman Yıldırım’a Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese izin vermedi. Özese, ısrar eden Yıldırım’ın salondan çıkarılmasını istedi. Jandarmalar eşliğinde salondan çıkarılan Yıldırım, “Hepiniz sahtekarsınız. Hepinizin kanını içeceğim” diye bağırdı. Son sözlerinin alınmasının ardından Özese, dosyanın kapsamlı olması ve sanık sayısının fazlalığını dikkate alarak, hükmün yazılması ve açıklanması için duruşmanın 5 Ağustos’a ertelendiğini bildirdi.