"Kan durdu" dedi 3 şehit verdik!

"Kan durdu" dedi 3 şehit verdik!
Başbakan Erdoğan şehit ailelerinin de katıldığı bir iftarda 'süreç'le övünürken müzakere ortağı ise 3 Mehmetçiğimizin daha kanına girdi!

"Kan durdu" dedi 3 şehit verdik!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Ankara Vilayetler Evi'nde şehit ailelerinin katılımıyla düzenlenen iftara katılan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "çözülme" sürecini anlatıp, "Uzun zamandır terör kaynaklı şehit cenazeleri gelmiyor. Yeni gazi ve maluller gelmiyor, evlere, ocaklara, yüreklere ateş düşmüyor, anneler ve babalar evlat acısıyla kavrulmuyor" dediği saatlerde Ceylanpınar'da PKK'lı teröristlerce kahpece şehit edilen 3 Mehmetçiğin memleketleri Niğde, Hatay ve İzmir'deki baba ocaklarına ateş düştü; anaların feryadı yürekleri dağladı.

Taviz vermiyormuş!
Katıldığı iftar yemeğinde müzakere sürecini öven Erdoğan, şöyle konuştu: "Türkiye'nin bu büyük yarasını dindirmek için tüm riskleri göze alarak bu süreci işlettik. Kanı durdurmak için başlattığımız bu süreçlerde içeride ve dışarıda pek çok gizli, açık saldırıya, provokasyona, tuzağa, tertibe maruz kaldık. Konunun hassasiyeti, sürecin nezaketi fevkalade dikkatli, hassas olmamızı gerektiriyor. Muhalefet partileri böyle bir mesuliyet taşımadıkları için onlar ağızlarına geleni söylüyor, her şeyi istismar konusu yapabiliyorlar. Ama bizim milletimize ve tarihe karşı sorumluluğumuz var. Biz sorumlu davranıyoruz, kararlı davranıyoruz. Milletimizin kalbini kırmadan, süreci de zedelemeden ilerletmenin hassasiyetini omuzlarımızda taşıyoruz. Çözüm sürecinde şu ana kadar önemli bir mesafe katettik. En son netice olarak, uzun zamandır terör kaynaklı şehit cenazeleri gelmiyor. Yeni gazi ve maluller gelmiyor, evlere, ocaklara, yüreklere ateş düşmüyor, anneler ve babalar evlat acısıyla kavrulmuyor. Şunun bir kez daha altını çizerek söylüyorum, hiçbir şekilde, hiç kimseye taviz verilmiyor." 

Oslo'yu asla unutma
Erdoğan, 2010'da 12 Eylül referandumu öncesinde yaptığı açıklamada muhalefetin "Oslo'da PKK ile görüştüğü" iddialarına yanıt vermişti. Başbakan, "PKK ile görüşmediklerini, bunu ispat edemeyenlerin şerefsiz" olduğunu söylemişti. MHP lideri Devlet Bahçeli de, sık sık AKP ile İmralı arasındaki müzakereleri ve iktidarın terör örgütü PKK ile işbirliğine gittiğini gündeme getirmiş, Başbakan Erdoğan da, Bahçeli'nin iddialarına, "Bizim 4 kez bunlarla (terör örgütü PKK) bir araya oturduğumuzu söyleme şerefsizliğini yapanlar, bu alçakça iftirada bulunanlar, bunun hesabını her yerde vereceklerdir. Biz terör örgütü ile hiçbir zaman masaya oturmadık, hiçbir zaman da oturmayacağız. Bizim felsefemizde, anlayış ımızda böyle bir şey olamaz" demişti.

12 terörist teslim oldu
Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı, yaşları 15-23 yaş grubunda olan 12 teröristin silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğunu açıkladı.


İftar da bile "ayrımcılık" yaptı
Başbakan Tayyip Erdoğan, iftarları da böldü. AKP'ye yakın şehit yakını ve gazilerle iftar yapan Erdoğan, Şehit Aileleri Federasyonu'nu dışladı. Başkan Hamit Köse, Erdoğan'ın iki yüzlü davrandığını belirterek, "PKK ile kucaklaşıp sonra gelip şehit aileleriyle yemek yemesi iki yüzlü ve riyakar bir şahsiyet olduğunu gösterir" dedi. Erdoğan'dan iftar daveti almadıklarını açımlayan Köse, "Başbakan, samimi olsaydı ayrım yapmazdı" diye konuştu. PKK ile hükümet arasında süren pazarlık sürecine karşı çıktıkları için tepki çektiklerini ifade eden Köse, iftara da bu yüzden çağrılmadıklarını vurguladı. Köse, "Eğer çağrılsaydım, yüzüne gerçekleri haykırmam lazımdı. O zaman da kendimi Silivri'de bulurdum" dedi. Şehit Aileleri arasından davetli seçerken bile ayrım yapıldığını söyleyen Köse, "Daveti kabul eden şehit aileleri Başbakan'ın tatlı sözlerine kanan, asıl işin nasıl olduğunu bilmeyen ailelerdir. Çocuklarının işinden olma korkusundan elleri kolları bağlı. Aba altından sopa gösterilerek korkutulan ailelerdir. Ama onlara bir şey demek istemiyorum, doğal karşılıyorum" ifadelerini kullandı.

Annelerin feryatları yüreklerimizi dağladı
Ceylanpınar'da PKK'lı teröristlerce güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu şehit olan Berat Sağırkaya Niğde'de, Adem Döğüşgen Hatay'da, Yiğit Şahan ise İzmir'de toprağa verildi. Şehit Döğüşgen için Hatay'da düzenlenen tören sırasında şehidin babası Musa Döğüşgen ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü, anne Suheyla Döğüşgen sinir krizi geçirdi. Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Niğdeli Berat Sağırkaya da, memleketinde gözyaşları içinde toprağa verildi. Cenazenin evine getirilmesiyle anne Nebiye Sağırkaya, abla Gamze Sağırkaya fenalık geçirdi. Şehit Sağırkaya'nın 4 yaşındayken babasını trafik kazasında kaybettiği öğrenildi.

Şehitler sokağı!
Sağırkaya'nın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Üçüncü şehidimiz Sıhhıye Onbaşı Yiğit Şahan'ın, İzmir'deki evine de ateş düştü. Şahan'ın oturduğu sokakta 1994 yılında, Siirt'te teröristlerle girdiği çatışmada Jandarma er Nevzat Gül'ün de şehit düştüğü öğrenildi. Şehit evi ile birlikte sokaktaki tüm evlere büyük boy Türk bayrakları asıldı. Şehit Yiğit'in dedesi Remzi Akgün, "Allah geride kalanlara sabır versin. Analar babalar artık üzülmesin. Başka evlatlar bu şekilde telef olmasın. Milleti birbirine düşürmesinler. Sözün bittiği yer" dedi. Askerliğinin bitmesine 3 ay kalan Şahan'ın sözlü olduğu öğrenildi. Şehit Onbaşı Şahan da Kavaklıdere Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Çatışma sürüyor
Öte yandan 3 askerin şehit olduğu Altıntepe Mahallesi'ne yakın noktada bulunan Aşağı Doruklu Mahallesi yakınlarında sabah saat 08.00 sıralarında silahlı 3 kişilik grup tarafından taciz ateşi açıldı. Taciz ateşi üzerine bölgeye takviye birlikler gönderildi ve PYD'li olduğu tahmin edilen gruba ateşle karşılık verildi. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, bölgede çatışmaların aralıklarla sürdüğü belirterek, "Şehidimizi uğurladık. Mekanları cennet olsun. Başta aileleri olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri ve tüm milletimizin başı sağ olsun. Ceylanpınar'daki olay henüz taze ve çatışma yer yer devam ediyor. Aşağı Doruklu Köyü'nde 2 veya 3 kişilik PYD-PKK militanı silahlı terörist ile çatışma sürüyor. Bir şey diyemiyoruz, bizde zayiat veya yaralı yoktur. Bölgeye takviye ekip gönderilmiştir" dedi.

Yine taciz ateşi
Teröristler Hakkari Yüksekova'da da güvenlik güçlerinin üzerine taciz ateşi açtı. TSK'dan yapılan açıklamaya göre dün sabah teröristler tarafından, Yüksekova'da bulunan Dağlıca 7'nci Hudut Komutanlığı Keri Tepe Bölgesi'ne, Keri Tepenin iki kilometre güneydoğusunda bulunan Oramar Tepe ve 4,5 km güneybatısında bulunan Gevana-Kurki Tepe bölgelerinden taciz ateşi açıldı. Taciz atışına, Dağlıca'da bulunan ateş destek vasıtaları ve diğer makineli tüfekler ile karşılık verildi. Karşı ateş üzerine taciz atışları sona erdi.