Kan grubuna göre sağlıklı ve hızlı kilo vermenin püf noktaları

Kan grubuna göre sağlıklı ve hızlı  kilo vermenin püf noktaları
Kan grubuna göre beslenme şekli Natüropat Peter J. D'Adamo tarafından bulunmuştur. Bu beslenme prensibinde yediğimiz yemeğin kan tipimize göre kimyasal olarak tepki gösterdiği belirtiliyor. Peki kan grubuna göre nasıl beslenmeliyiz? Neler yemeliyiz? Neler yememeliyiz?

-A KAN GRUBU DİYETİ

A kan grubu toprakla ilgili veya kültivatör olarak adlandırılır. A tipi kan grubuna sahip insanlar bitkilerle zenginleştirilmiş bir diyet yapmalı ve tamamen toksik kırmızı et tüketmemelidir. Bu diyet vejetaryen diyetiyle çok fazla benzerlik gösterir.

-A KAN GRUBUNUN YEMESİ GEREKEN BESİNLER 

Soya proteinleri, tahıl ürünleri ve sebzeler, balık ya da tavuk eti, sebze (daha çok çiğ ya da buharda pişirilerek), brokoli, havuç, bal kabağı, ıspanak, sarımsak, erik, vişne gibi meyveler.

-A KAN GRUBUNUN YEMEMESİ GEREKEN BESİNLER  

Kırmızı et (bu gruptakiler et yedikleri zaman ağırlık hisseder, enerji kaybına uğrarlar. Ayrıca et yağ olarak vücutta depolanır), sütlü besinler (metabolizmayı yavaşlatır), salam, sosis, kavurma, biber, domates, patates ve lahana, tropikal meyveler, mandalina, portakal gibi turunçgiller.

-B KAN GRUBU DİYETİ

B kan grubu göçebe olarak adlandırılır. Bu insanlar bitkileri ve çoğu etleri (tavuk ve domuz eti hariç) yiyebilir. Ayrıca bazı süt ürünlerini tüketebilirler. Ancak, buğday, mısır, mercimek, domates ve diğer birkaç gıdadan uzak durmalıdırlar.

 

-B KAN GRUBUNUN YEMESİ GEREKEN BESİNLER 

Sütlü besinler, dana ve hindi eti, balık (ıstakoz, karides, kalamar, midye gibi kabuklu deniz ürünleri hariç), zeytinyağı , yeşil yapraklı sebzeler (4-5 öğün) patates, lahana ve mantar.

-B KAN GRUBUNUN YEMEMESİ GEREKEN BESİNLER 

Mısır, buğday, mercimek, fındık ve susam, kuzu ya da tavşan eti, piliç ve tavuk eti, susam yağı, ayçiçek yağı, mısır özü yağı, zeytin.

İlgili Haberler