Kanal İstanbul’a itiraz akını sürüyor

Kanal İstanbul’a itiraz akını sürüyor
Kanal İstanbul'a olan itiraz yurt geneline yayıldı. CHP teşkilatlarının tüm Türkiye'de düzenlediği imza kampanyası, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kanal İstanbul'a itiraz akını, yağmur ve soğuğa rağmen sürüyor. İstanbullular Kanal İstanbul’a itirazlarını, kentin her iki yakasındaki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'na bağlı birimlerde gerçekleştiriyor.  Vatandaşların, yağmur, soğuk ve fırtınaya rağmen Kanal İstanbul ÇED raporuna itirazları için uzadıkça uzayan kuyruklarda bekleyişleri sürüyor.

Diğer yandan projeye itiraz, İstanbul sınırlarını aşarak, yurt geneline yayıldı.  CHP teşkilatlarının tüm yurt genelinde başlattığı imza kampanyası nedeniyle, İstanbul dışında da bir çok şehirde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri önünde uzun kuyruklar oluştu. 

Özellikle Ankara, İzmir, Samsun, Eskişehir, Antalya gibi illerde imza kampanyası yoğun katılımın olduğu gözlemlendi. Başta İstanbul olmak üzere, birçok ildeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde yoğunluktan dolayı personele öğle yemeği molasını dönüşümlü olarak verildi, kurum öğle arası da çalışmaya devam etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanlığı ise, Kanal İstanbul’a hayır demek için partilileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önüne davet etti. CHP Ankara il yönetimi, Kanal İstanbul projesi için itiraz dilekçelerini toplu olarak teslim ettiler. 

1040937198.jpg

Kanal İstanbul projesine 'hayır' diyen Ankaralılar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde kuyruk oluşturdu. Vatandaşlar, ilgili müdürlüğe Kanal İstanbul projesine karşı itiraz dilekçelerini teslim etti.

CHP Ankara İl Başkanlığı’nın çağrısı ile Kanal İstanbul’a hayır diyen Ankaralılar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde kuyruk oluşturdu.

Kanal İstanbul projesinin maliyetine dikkat çeken vatandaşlar, Türkiye’nin işsizlik, eğitim, sağlık gibi daha öncelikli sorunları olduğunu vurguladı.

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, dilekçeleri teslim etmeden önce yaptığı basın açıklamasında Kanal İstanbul’un kamu yararına bir proje olmadığını savunarak, proje karşı itiraz haklarını kullanacaklarını söyledi.

Kanal İstanbul’un yanlış bir proje olduğunu ifade eden Güvener, "Kanalın yapılması halinde Sazlıdere Barajı boşa çıkacak, Terkos Gölü’ne deniz suyu karışacak. İstanbul susuzluk problemi ile karşı karşıya kalacaktır. İstanbul’a sahip çıkıyor, hayır diyoruz" ifadelerini kullandı.