Karantinaya uymayanları vuruyorlar

Karantinaya uymayanları vuruyorlar
Korona virüs salgınının yayılmaya devam ettiği ülkelerden biri olan Kolombiya'da yaşananlar büyü korku yarattı. Gündüz saatlerinde sokaklarda görülen resmi güvenlik güçlerinin yerini hava karardıktan sonra eli silahlı yasadışı güçler alıyor. Karantina kurallarına uymadıklarını düşündükleri vatandaşları hedef alan yasadışı güçler ülkede adeta büyük bir panik yaşanmasına sebep oluyor.

HRW adı verilen İnsan Hakları İzleme Örgütü bu konuyu yakından takip ediyor ve sunduğu raporda durumun ciddiyetine dikkat çekiyor.

Bu silahlı grupların kısıtlamalarına uymayan ya da karşı koymaya çalışan insanların olması büyük kaygı yaratıyor.

Haber 7'nin haberine göre, hava karardıktan sonra ortaya çıkan acımasız silahlı gruplar yüzünden halk büyük bir korku içinde yaşamaya başladı.

Grupların ulaşım, gıda, sağlık gibi hizmetlere uzakta olan bölgelerde daha etkili olduğu bildiriliyor.

Bu durumsa korona virüsle mücadele etmeye çalışan Kolombiya halkı için çok daha büyük sıkıntıların doğmasına neden oluyor.

Bugüne kadar 9 kişinin bu silahlı yasadışı gruplar tarafından öldürüldüğü ülkede bu caniler tarafından öldürülen insan sayısının artmasından büyük endişe duyuluyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün verdiği bilgiye göre yasadışı silahlı gruplar Kolombiya'nın 32 eyaletinden 11'inde etkin olarak görülüyor.

Bu 11 eyaletten 5'inde şiddet eylemlerinde bulunan gruplardan kaçınmak için halk büyük mücadele gösteriyor.

Ülkeden gelen haberlere göre Kolombiyalılar kendi aralarında Whatsapp mesaj grupları ya da elden ele dağıtılan kağıtlara yazılmış bilgilerle saldırılardan korunmaya çalışıyor.

 

5f115b59d3806c28f8ad002f.jpg818afb31-085a-4ef6-8c3a-68cd7b4ac068.jpgcolombia-gettyimages-1227424164.jpg