Kerevizin zahmetli hasadı

Kerevizin zahmetli hasadı
Üreticiler tarafından “Tarlaların beyaz elması“ olarak adlandırılan kereviz, çoğunluğunu kadın işçilerin oluşturduğu köylülerce binbir zahmetle tarlalardan sökülüp yıkandıktan sonra tüketicilere ulaştırılıyor

Sakarya’nın Geyve ilçesindeki köylerde yaşayanların en önemli geçim kaynağından
biri olan ve haziran ayında ekilen kerevizin, eylül ayından nisana kadar hasadı yapılabiliyor. Düşük kalorisi nedeniyle kış aylarının tercih edilen sebzeleri arasında yer alan kereviz, özel kıyafet giyen işçilerce önce tarladan tek tek sökülüp sapı kesiliyor, ardından traktörlerle yıkama alanına getiriliyor. Burada tazyikli suyla yıkanıp çamurdan arındırılan ürünler, büyük emek ve iş birliğinin ardından sebze haline gönderiliyor. Geyve kerevizi, tamamen yerli tohumla üretilip geniyle oynanmadığı için özellikle İstanbul Hali’nde yoğun ilgi görüyor.