Komutanlarla Apo’yu takas planı mı yapıldı

Komutanlarla Apo’yu takas planı mı yapıldı
Komutanlarla Apo’yu takas planı mı yapıldı

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Ümraniye davasının sona erdiği 5 Ağustos tarihinin tesadüfi bir tar

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Ümraniye davasının sona erdiği 5 Ağustos tarihinin tesadüfi bir tarih olmadığını, Atatürk’ün Başkomutanlık makamına seçilip Kurtuluş Savaşı’nın komutasını devraldığı gün olduğunu bildirdi.
Büyükataman, Twitter üzerinden takipçilerine yaptığı açıklamada bu mübarek günlerde ülkenin çok vahim hadiselere tanıklık ettiğini ve milletin sabrının AKP hükümeti tarafından bir kez daha sınandığını bildirdi. Yıllardır gündemi meşgul eden Ümraniye Davası’nın 5 Ağustos Pazartesi sonuçlandığını kaydeden Büyükataman, “Ve bu gün şanlı tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Yargılama sürecinin sonunda eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ başta olmak üzere birçok yüksek rütbeli komutanımız asılsız iddia ve ithamlarla suçlanarak PKK’lı teröristlerin ifadeleri eşliğinde en ağır cezalara çarptırılmıştır. Bu dava, birçok hadisede olduğu gibi AKP hükümetinin her seçimin ardından ivme kazanarak artan kindar ve hesaplaşmacı zihniyetinin bir ürünüdür. Davanın neticelendiği 5 Ağustos tarihi tesadüf değildir. Bu tarihte Gazi Mustafa Kemal Atatürk Başkomutanlık makamına seçilmiş ve Kurtuluş Savaşı’nın komutasını devralmıştır” dedi.
İsmet Büyükataman çeşitli davalarda yargılanan ve hüküm giyen komutanların birçoğunun, bölücübaşının yakalanması, ülkeye getirilmesi ve sorgulanması esnasında görev üstlenmiş olmasının da oldukça manidar bulunduğunu kaydetti. AKP hükümetinin bu icraatları ile bir yandan da adeta bebek katili Öcalan’ın intikamını aldığını belirten Büyükataman, “Acaba AKP hükümeti, bebek katilini, Türk ordusunun şerefli komutanları ile takas etmek mi istemektedir?” diye sordu.