HDP’liler hesap verme konumunda

HDP’liler hesap verme konumunda
HDP’ye yüklenen Başbakan Davutoğlu, “Hesap sorma değil, hesap verme konumundalar. Tercih yapmalılar. Kandil’in kanlı diline mi kendilerini teslim edecekler, yoksa meşru siyaset mi yapacaklar? Terörü yanlış bulduklarını ifade ettikleri tek bir açıklamaları yok” dedi

Nifak tohumu eken HDP hesap vermeli

HDP’liler hesap verme konumunda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada  HDP’ye yüklendi. Davutoğlu, “Onlar hesap sorma değil, hesap verme konumundalar. Teröre karşı tavır koyamadıkları için, her türlü ifadeleri ile nifak tohumları ektikleri için hesap verme makamındadırlar. Biz hesabı 1 Kasım öncesi millete verdik. Milletimizden aldığımız emaneti kimse ile paylaşmadık. HDP bir tercih yapma durumunda. Kandil’in kanlı diline mi kendilerini teslim edecekler yoksa meşru siyaset mi yapacaklar? Sürekli hendekleri savunuyor. Buna karşılık her açıklamada devleti suçluyor. Şiddeti ve terörü yanlış bulduklarını ifade ettikleri tek bir açıklama yok” dedi.  Davutoğlu, “Türkiye’de özyönetim yok. Milli irade var. Kürt vatandaşlarımızın hakkı, hukuku için asla gayri meşru uygulamalara müsaade etmeyiz. HDP bu hendek siyasetinin bedelini ödeyecek. Kazdığı hendeğe kendileri düşecek. Teröristlere bedeli olduğu gibi, HDP’ye de bir siyasi maliyeti olacak. Diyarbakır’ın geleceğinin Moskova’dan değil, Ankara’dan şekilleneceğini görecekler. Niçin kendi çocuklarınız yok o hendekte? O çocukları okullar yerine hendeklere göndermenin bedelini ödeyecekler”  diye konuştu.

Baştan reddediyorlar

Davutoğlu, liderlerle yaptığı anayasa görüşmelerinde bazı konularda mutabık kaldıklarının altını çizdi. Başkanlık sistemi ile ilgili görüş ayrılıklarına ise, “Tartışmadan söküp atmayın” sözleriyle değinen Başbakan Davutoğlu şöyle dedi: “Üç noktada uzlaşıya vardık. Anayasa uzlaşma komisyonunda uzlaşmaya vardık. Yine bu görüşmelerden çıkan uzlaşma alanı iç tüzük değişikliği ile geçen dönem kurulan komisyonun çalışmalarına devam etmesi. Üçüncü olarak AB uyum sürecinde muhalefetin katkı vermesi. En geniş mutabakatın sağlanacağı ortak bir zemin olması için çalışacağız. Hiç kimse parlamenter sistemin kusursuz işlediğini söyleyemez. Türkiye için en doğru sistemin başkanlık sistemi olduğunu düşünüyoruz. Muhalefet partileri başkanlık sistemini tartışmadan en baştan reddediyor. Neden herkes eteğindeki taşı dökerek müzakere etmesin. Torunlarımızın rahat edeceği kalıcı bir sistem kurabilmeliyiz. Tabuları bir yana bırakarak konuşabilmeliyiz. Kimse hiçbir teklifi baştan reddetmesin.”

Cuma ayarı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, grup toplantısında, “Cuma namazı” saatinde memurlar için mesai düzenlemesi yapacaklarını belirtti. Davutoğlu, “Mesai saatlerinin Cuma Namazını engellemeyecek şekilde düzenlenmesi için taslak hazırlıyoruz” diye konuştu.