Kayseri'de maden ocağında göçük! 1 işçi hayatını kaybetti

Kayseri'de maden ocağında göçük! 1 işçi hayatını kaybetti
Kayseri'nin Yahyalı ilçesindeki bir maden ocağında 2 kişi göçük altında kaldı. Kurtarma çalışmalarında 1 işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Diğer işçiye ise 10 saat süren çalışmalar sonrası canlı olarak ulaşıldı. Yaralı işçi hastaneye kaldırıldı.

Kayseri''nin Yahyalı ilçesine bağlı Aladağlar bölgesindeki çinko madeninde işçiler, Mustafa Kayadelen (36) ve Murat Erdil (45) yerin yaklaşık 60 metre derinliğinde çalıştığı sırada henüz bilinmeyen bir nedenle göçük meydana geldi.

1 İŞÇİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

İhbar üzerine olay yerine jandarma, AFAD, itfaiye, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Çalışma başlatan ekipler, işçilerden 36 yaşındaki Mustafa Kayadelen''in cesedine ulaştı. Diğer işçi Murat Erdil''i kurtarma çalışmaları ise devam etti. 

AFAD''ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Kayseri''nin Yahyalı ilçesinde bir maden ocağında 2 vatandaşımızın göçük altında kaldığı bilgisi alınmıştır. İşletmenin tahlisiye ekipleri kurtarma çalışmalarına başlamış olup Kayseri İl AFAD, İtfaiye, UMKE ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" bilgisi verildi.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk de sosyal medya hesabından, "Yahyalı''mızda maden göçüğü meydana geldi. Adana Feke doğumlu Mustafa Kayadelen''e vefat şekilde ulaşıldı. Göçük altında kalan Murat Erdil''i kurtarmak için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Vefat eden işçimize Allah''tan rahmet, kurtarılmayı bekleyen işçimize sağlık afiyet diliyorum. Maden işletmecimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerini paylaştı.

10 SAAT SONRA KURTARILDI

Murat Erdil (45) yaklaşık 10 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldı. Maden ocağına ait ambulansla maden ocağından çıkartılan Erdil, ilk müdahalesinin ardından sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi. Bilinci açık olan Erdil, Yahyalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

İlgili Haberler