Kayserispor, tek golle galip

Kayserispor, tek golle galip
Süper Lig'in ilk haftasında Kayserispor kendi evinde Kasımpaşa ile karşılaştı. Yüksek tempoda geçen mücadele Kayserispor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Süper Lig’in ilk haftasında Kayserispor, Kasımpaşa’yı ağırladı.

Maçın henüz ilk dakikasında Kayserispor golü buldu. Sol kanattan yapılan ortaya Zoran Kvrzic sağ ayağı ile uzak köşeye gelişine çok güzel bir vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Kayserispor net bir gol fırsatını kaçırdı. Sol kanattan yapılan ortada Kvrzic bu kez ön direğe hareketlenip vuruşunu yaptı. Top az farkla yandan auta gitti.

10. dakikada Kasımpaşa beraberlik şansını kaçırdı. Aytaç'ın pası ile sağ kanatta hareketlenen Tirpan'ın sert ortasına altıpas içinde Gohou dokundu. Top az farkla üstten auta gitti.

Maçın 18. dakikasında Yusuf'un pasıyla Gohou ceza sahasında topla buluştu. Yanındaki Aytaç'ı gördü. Aytaç dört Kayserisporlu oyuncu arasından vuruşunu yapmak istedi ama savunma geçit vermedi. Aytaç bu pozisyonda kendisine faul yapıldığı gerekçesi ile itiraz etti. Aytaç'ın pozisyonu VAR tarafından incelendi. Yaşar Kemal Uğurlu, Aytaç'ın pozisyonunun öncesinde ofsayt olduğunu işaret etti. Yusuf'un pozisyonunda Gohou'nun ofsaytta olduğu tespit edildi.

Maçın 22. dakikasında Kasımpaşa net bir beraberlik fırsatını kaçırdı. Aytaç'ın pasıyla sağ kanattan sıfıra inen Yusuf'un ön direğe çevirdiği topa Gohou topuğu ile dokunmak istedi ama ıska geçti.

34. dakikada Hasan Hüseyin'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşudna Gohou'nun uzaklaştırmak istediği top Lopes'in önüne düştü. Lopes'in gelişine vuruşu az farkla auta gitti.

Kasımpaşa 39. dakikada inanılmaz bir gol kaçırdı. Sol kanattan sıfıra inen Yusuf'un penaltı noktasına çıkarttığı topa Aytaç gelişine vurdu top Yasin'den döndü. Seken top Yusuf'un önüne düştü. Yusuf'un dar açıdan yaptığı vuruşta Lung topu ayakları ile çeldi.

İlk yarı Kayserispor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. 

İKİNCİ YARI

Karşılaşmanın 2. yarısına etkili başlayan Kasımpaşa, 52. dakikada beraberlik golünü buldu. Sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortada Lung topu çeldi. Seken topla arka direkte buluşan Anıl Koç, düzgün bir vuruşla skoru eşitledi. Pozisyon VAR tarafından inceleniyor. Anıl'ın golü, ceza sahası içinde yapılan faul gerekçesiyle sayılmadı. 

Maçın 59. dakikasında Kasımpaşa bir gol fırsatından daha yararlanamadı. Sağ kanattan ön direğe doğru kullanılan serbest vuruşta Aytaç ön direkte topa dokundu. Top uzak direğin hemen yanından auta gitti.

Kayserispor, maçın 87. dakikasında 2. gole çok yaklaştı. Hızlı gelişen Kayserispor atağında sol kanattan Situm ceza sahasına sokuldu. Yakın direğe kadar yaklaşıp pas vermek istedi. Ama Ramazan geçit vermedi ve mutlak golü önledi.

Kayserispor maçın son bölümünde üst üste yakaladığı gol fırsatlarını değerlendiremedi ve karşılaşmayı 1-0 kazandı.