Kazakistan koronaya karşı sınırlarında kontrolü arttırıyor

Kazakistan koronaya karşı sınırlarında kontrolü arttırıyor
Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, komşu ülkelerde yeni tip korona virüs (Kovid-19) bilançosunun kötüye gitmesi üzerine sınırlarında kontrolü güçlendirme kararı aldı.

Kazakistan koronaya karşı sınırlarında kontrolü arttırıyor

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, haftalık Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, ülke genelinde başkent Nur Sultan hariç epidemiyolojik durumun istikrarlı olduğunu söyledi.

Başkentte korona virüsün tehlikeli türü olarak bilinen Hindistan mutasyonunun görülmesinin olasılığına işaret eden Mamin, Nur Sultan’da ek tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Mamin, Kazakistan’da salgın ile ilgili durumun genel olarak istikrarlı olduğunu ancak komşu ülkelerde artan günlük vaka sayıları nedeniyle devlet sınırlarında kontrolü güçlendirme talimatı verdi.

Sağlık Bakanı Aleksey Tsoy da hastanelerdeki doluluk oranının yüzde 25, yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranının ise yüzde 21 olduğunu ifade etti.

Yaklaşık 19 milyon nüfusa sahip ülkede 1 Şubat’tan bu yana korona virüse karşı tam aşı olanların sayısı 1,7 milyon kişi olarak bildirdi.