Kılıçdaroğlu'ndan adaylık sinyali. “Ben seçildiğimde...”

Kılıçdaroğlu'ndan adaylık sinyali. “Ben seçildiğimde...”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, , Twitch’de “Jahrein” kullanıcı adı ile bilinen Ahmet Sonuç’un konuğu oldu. Seçimlerle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu'nun, "ben seçildiğimde" ifadesini kullanması dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu'ndan adaylık sinyali. “Ben seçildiğimde...”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Jahrein kullanıcı adı ile bilinen Ahmet Sonuç’un Twitch kanalındaki canlı yayına katıldı

“SEÇİLDİĞİMDE HER TÜRLÜ ELEŞTİRİYİ ÖZGÜRCE YAPACAKLAR”

“Gençliği nasıl mutlu edeceksiniz?” sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Bu gençlik özgürlük istiyor. Attığı bir tweet dolayısıyla sabahın 6’sında evinin kapısının polisler tarafından çalınmasını istemiyor. Emin olun, seçildiğimde beni hakaret etmemek kaydıyla her türlü eleştiriyi özgürce yapacaklar. Ben de o eleştirilerden ders alacağım. Çünkü onların öğrenme, benim de anlama dönemim” ifadelerini kullandı.

"İTTİFAKLA KONUŞMAK ZORUNDAYIZ"

Kılıçdaroğlu, “CHP’nin adayı kim olacak” sorusuna ise, “CHP''nin şuanda bir adayı yok. Biz bir ittifak yaptık. Cumhurbaşkanı adayını ittifakla konuşmak zorundayız. Aksi halde bu ittifak ittifak olmaktan çıkar, Cumhur İttifakı''na döner.” yanıtını verdi

HDP AÇIKLAMASI

CHP Lideri, HDP''ye ilişkin gelen bir soruya ise, "Bir ittifak var ama bu ittifakın içinde CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti var. Adı da Millet İttifakı ve HDP bu ittifakın içinde yok, olsa söylerdim." ifadeleri ile yanıt verdi.

ERDOĞAN’A “SEDAT PEKER” TEPKİSİ

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medya platformundan yayımladığı videolarla Türkiye gündemine oturan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e ilişkin açıklama yapmamasına da tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, “O videolarla ilgili basın danışmanımdan alırım. Bir yerde şöyle konuşmuş; “Kılıçdaroğlu ile hiç görüşmedik, ayrı dünyaların insanıyız” demiş. Bizim o dünyada işimiz yok. Türkiye, yeraltı dünyasına teslim edilecek bir ülke değildir. Türkiye; yeraltı dünyası aktörlerinin, siyasileri kullanabileceği bir ülke değildir. Soylu kalktı bir açıklama yaptı. “Ayda 10 bin dolar para alan siyasetçi var” dedi. Kim bu siyasetçi? Soylu’nun bunu açıklaması lazım. Yeraltı dünyasının kesinlikle elemine edilmesi lazım. Bu nedir biliyor musunuz? Olağanüstü rant, para, uyuşturucu demektir. Bir rant savaşı var. Dikkat ettiniz mi Erdoğan hiç konuşmuyor. Sanki Erdoğan bu ülkeyi hiç yönetmiyor” dedi.

TBMM BAŞKANI''NA "SOYLU" ÇAĞRISI

Bu siyasiyi hemen açıklamak zorundadır. TBMM Başkanı rüşvet gölgesini ortadan kaldırmak zorundadır. Bu siyasi kim? Parlamento içinde mi, dışında mı? Bunu yapamıyorsa TBMM Başkanı, rüşvet gölgesinin altında ezilir.

GENÇLERE SESLENDİ

Son olarak gençlere seslenen CHP Lideri, “Sevgili gençler geleceği yurt dışında düşünebilirsiniz ama size sözüm söz beraber bu ülkeyi aydınlığa çıkaracağız. 6 ay içinde göreceksiniz başka bir Türkiye... ‘Ben Kılıçdaroğlu’nu istediğim gibi eleştiririm başıma hiçbir felaket gelmez’… Hepsini göreceksiniz. Özgürlüğü göreceksiniz. Konsollarınızı daha ucuza alacaksınız. İnternet erişiminiz çok daha rahat olacak. Bir yıl içinde her yurtta, her odada genişbant internet erişimi olacak. Her şeyi özgürlük alanınızı geliştirerek yapacağım.” dedi.

320 BİN KİŞİ CANLI TAKİP ETTİ

Twitch’te yaklaşık 1,5 saat süren yayın, ortalama 262 bin anlık izleyici tarafından takip edildi. Canlı yayında en yüksek anlık izleyici sayısı 320,455 bin oldu.

Kılıçdaroğlu’nun katıldığı program sosyal medyada da gündem oldu. 27 binden fazla bu programla ilgili sosyal medya paylaşımı yapıldı.

 

İlgili Haberler