Kemal Sunal kabri başında anıldı

Kemal Sunal kabri başında anıldı
Vefatının üzerinden 21 yıl geçen Kemal Sunal için, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda ailesinin ve sevenlerinin katılımıyla anma töreni düzenlendi.

Yeşilçam''ın unutulmaz isimlerinden olan Sunal''ın anma törenine eşi Gül Sunal, kızı Ezo Sunal, oğlu Ali Sunal, İlyas Salman, Yavuz Karadaş ve birçok kişi katıldı. Okunan duaların ve Kuran-ı Kerim''in ardından ailesi ve sevenleri açıklamalarda bulundu.

Sanatçının eşi Gül Sunal, "Dün akşam bir YouTube kanalı açtım. Kemal''in ilk tiyatroya başladığı günden itibaren biriktirdiği, arşivlediği bütün evrakı, çalışmaları, gazetede çıkan haberleri son güne kadar muhafaza edilmiş durumda. Buna çok önem veriyordu. Sanırım hayatta olsaydı o da bunu böyle bir sosyal mecrada mutlaka sevenleriyle buluşturmak isterdi" açıklamalarında bulunurken, "21 yıl uzun bir zaman ama bize çok kısa geldi, sanki dün kaybetmişiz gibi. Acısı özlemi giderek artıyor. Sevenleri mesajla bize ulaştıkça mutlu oluyoruz" diye ekledi.

Ezo Sunal ise YouTube kanalı için annesine teşekkür ederken, "O arşivleri her açtığında duygusal anlar yaşıyor. Toparlanması da biraz zaman alıyor ama onu kendine bir borç bildi" dedi.

Duygusal anlar yaşayan oğlu Ali Sunal ise, "Babam bizim çınarımız. Gölgesi üzerimizden hiç eksik olmasın. Torunlarını da bizi de her zaman olduğu yerden kucaklasın, kollasın, izlesin istiyoruz" diye konuştu. 

KISA VE ÖZ; İNSANDI

Yeşilçam''da rol arkadaşı olan İlyas Salman, "Yakın dostumdu, arkadaşımdı. Bir gün Kemal aradı beni dedi ki, ''Çöpçüler Kralı diye bir film yapıyoruz, orada misafir aktör rolü var, oynar mısın?’. Ben de ''Tabi oynarım'' dedim. İlişkimiz öyle başladı. Çok güzel bir insandı, çok aydınlık, nazik, sevecen bir insandı. Işıklar içerisinde uyusun. Büyük insanlar uzun sözle anlatılamaz, kısa ve öz; insandı" dedi. AA