Tunceli’de asker Van’da polis...

Tunceli’de asker Van’da polis...
Tunceli’de asker Van’da polis...

Teröristlerin Tunceli’de 2 ayrı jandarma karakoluna saldırması sonrası sabah saatlerinde kent üzerinde helikopter hareketl

Teröristlerin Tunceli’de 2 ayrı jandarma karakoluna saldırması sonrası sabah saatlerinde kent üzerinde helikopter hareketliliği yaşandı.

Tunceli’ye 25 kilometre mesafedeki Şehit Mehmet ve Gökçek karakollarına uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldıran teröristler, 1 askerimizi şehit etti. Yaralanan 4 askerden birinin de durumunun ağır olduğu öğrenildi. Sis ve yağmur, helikopterlerin anında müdahalesine izin vermedi. Öte yandan Van’da uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan polis memuru Tuncay Akyüz de şehit oldu. Emniyet, eşkali belirlenen saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.


Tunceli’de 1 asker, Van’da
ise 1 polis şehit edildi!
Tunceli’de güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Van’da ise bir polis memuru hastanenin acil servisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Tunceli’ye 25 kilometre mesafede bulunan Şehit Mehmet Jandarma Karakolu ve Gökçek Jandarma Karakolu’na önceki akşam saat 21.30 sıralarında PKK’lı teröristler, 3 koldan eş zamanlı saldırı düzenledi. Roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte yaralanan 5 asker, bölgeye sevk edilen ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı askerlerden jandarma er Mustafa Akar, hastaneye götürülürken yolda şehit oldu. Akar’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Samsun’a gönderildi. Şehidin cenazesinin, bugün öğle namazının ardından Çarşamba ilçesinde ilçede toprağa verileceği öğrenildi.
Öte yandan, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servis bölümündeki polis noktasında görev yapan polis memuru Tuncay Akyüz, önceki gece kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı. Aynı hastanede ameliyata alınan Akyüz, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Hastanenin güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, polis odası kapısında bekleyen Tuncay Akyüz’ün, arkasından yaklaşan ve gömleğinin altında sakladığı silahla ateş eden saldırgan tarafından şehit edildiğini belirledi. Eşkali belirlenen saldırganı yakalamak için çalışma başlatıldı.
Van’daki törenin ardından Gaziantep’ten karayolu ile Osmaniye’nin Bahçe ilçesi İstiklal Mahallesi’ndeki baba evine getirilen şehit Polis Memuru Tuncay Akyüz’ün cenazesi, Ağcabey Camisi’nde kılınan cenaze namazından sonra ilçe şehitliğinde toprağa verildi. 3 aylık kızı Zeynep’le törene katılan şehidin eşi Kübra Akyüz’ü tören boyunca kadın polisler ve yakınları teskin etmeye çalıştı. Şehidin annesi Şadiye Akyüz ise 3 erkek çocuğu daha olduğunu hatırlatarak “Yavruma 3 tane daha babayiğit geliyor” diyerek duygularını dile getirdi.