Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Kılıçdaroğlu ile Bergen filmi izlemek…

Cumhuriyeti kuran irade olan CHP''yi 40 yıldır hedefe böylesine kilitlendiğine tanık olmadım. Son 3 yıldır partiyi neredeyse kadınlar sırtlamış durumda. CHP''nin Kadın Kolları, partinin lokomotifi sayılır. Büyük şehirlerden, Anadolu ilçelerine, mahallelerine kadın emeği her yerde görülüyor. Gerçek bir parti emekçisi olan Aylin Nazlı Aka, milletvekilliğinden sonra Türkiye''yi karış karış gezerek CHP''li kadınları örgütledi. Delegelerin ezici çoğunluğu ile Kadınlar Kolu Genel Başkanlığına getirildi Ankara''da. Parti Genel Merkezi''nde klimalı odasında hiç oturmuyor. Sürekli sahada… Kendi kullandığı özel aracı ile il-il, ilçe-ilçe gezip, sorunların kilitlendiği yerlerde anahtar oluyor. Örgütlerdeki kadın yöneticilerin neredeyse tamamının isteklerini biliyor. Cep telefonu 24 saat açık. Parti Kadın Kolları''nın çağrı merkezinde telefon ve sanal sistemde 24 saat anında cevaplandırılıyor. Kadına şiddet olaylarının had safhaya çıkması ile CHP Kadın Kolları başta hukuki olmak üzere maddi-manevi şiddete maruz kalanların gönüllü avukatlar yanında vekalet ücretlerini Kadın Kolları yüklenmiş. Kısacası her evde olmasa da her partide bir Aylin Nazlı Aka şart. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu''nun her alanda elini güçlendiren isimlerin başında geliyor. Telefon ile arayarak "Kadına şiddet konusunda farkındalık yaratmak için Bergen filmini Sayın Genel Başkanımız ve eşi ile beraber seyreder misiniz" teklifini bir an düşünmeden kabul ettim. Ertesi gün Arcadium Alış Veriş Merkezindeki 4 nolu Sinema salonuna geldiğimde kadın seli ile karşılaştım. Oysa Ankara gazetecileri ile beraber filmi seyredeceğimizi sanıyorduk. "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganı gerçekleşmiş, Kemal Bey ve eşi vatandaşla buluşmuştu.

Filme gelince… Beklenti yüksekti elbette. Dekor, mekan, kostüm son derece başarılı. Bergen rolünü Farah Zeynep Abdullah tecrübeli Erdal Beşikçioğlu ile güzel oynamışlar. Canım memleketimde hemen her gün tanık olduğumuz kadına şiddeti güzel yansıtmışlar. Seyircilerin tepkileri çok dikkatimi çekti. Duygulanmayan kalmadı bazı sahnelerde. Sonuçta maksat yerini buldu. Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP''li kadınların yoğun desteği ile bu film salgın koşullarında Türkiye rekoru kıracaktır.

Kitap Fuarına Davet…

Gelelim Ankara Kitap Fuarı''na. 19 Mart Cumartesi günü başlayan fuarda Cumartesi-Pazar saat 15.00-18.00 arasında ben de kitaplarımı imzalayacağım. Başkent fuarı önümüzdeki hafta sonuna kadar devam edecek.

Başta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Aylin Nazlı Aka öncülüğündeki CHP yöneticileri ve kadınlar kolu üyelerini "Kadın Yazarlara" destek için fuara davet etmeyi görev sayıyorum. Sayın Kılıçdaroğlu''nun yoğun programları var. Ancak yolculukları esnasında okumaya vakit bulan, çalışma masasında her zaman gündemdeki kitaplara tanık olduğum için birkaç saat ayıracağına inanıyorum.

Bergen yaşanmış bir öykünün sinemaya aktarımı idi. Gerçeği dibine kadar yaşayan kadınların yazdığı kitaplara gelince. Önümüzdeki günlerde bu sütunlardan şiddet, cinayet, tecavüz olaylarını ve kitaplarını paylaşmaya gayret edeceğim.

Şimdiden iyi okumalar…

Yazarın Diğer Yazıları