Kılıçdaroğlu’ndan ‘parantez’ tepkisi

Kılıçdaroğlu’ndan ‘parantez’ tepkisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, “O kadar azdılar ki Cumhuriyete 90 yıllık parantez söylemini dillerine alıyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘parantez’ tepkisi

CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü:  “Buna cesaret ediyorlar. Cumhuriyet olmasaydı sen milletvekili olacak mıydın, kadın olarak oy kullanabilecek miydin?  Bunun adı nankörlüktür. Türkiye Cumhuriyetine ihanettir. Anladık ki bu parantez lale paranteziymiş. Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi müzik kutusu gibidir Kim parayı atarsa onun müziğini çalar. 400 milyarlık para attılar kalkıyor cumhuriyete parantez açıyor, 400 milyar için değil hayatımız pahasına cumhuriyeti koruyacağız.  Davutoğlu ağzını açıp tek laf etmiyor. Cumhuriyete parantez açana sen ne diyorsun. Söyleyemezsen aynı ihanet içinde sen de varsın derim.” Kılıçdaroğlu, “Hani bir fıkra var. Sayın Davutoğlu bir yere gidiyor. Yurtdışında.  Kapıda görevliler var. ‘Nereye gideceksiniz? Adınız ne? Ahmet. Soyadınız? Davutoğlu. Ne iş yaparsınız? ‘Devlet dairesinde başbakanım’ diyor. Ülkeyi yönetemiyorsun Davutoğlu, aynı pozisyon. Başbakanlık koltuğu boş onu doldur diyorum ben sana. Devlet yönetiminin uyum içinde olması lazım. Ama halkın çıkarları paralelinde hırsızların çıkarının paralelinde değil” dedi. CHP lideri şunları söyledi: “Olay ortaya çıktı darbe girişimi dediler. Senin bakanının koluna saati darbeciler mi taktı? O kasaların içinde paralı darbeciler mi koydu? Senin bakının ‘benim günahım yok’ dedi. O  söyledi ‘ben yaptım’ dedi. Bunu da darbeciler mi söyletti? Bunu duymuyorlar, sorduk. ‘Darbe de darbe’ diyorlar. Sana ilkokul çocuğunun anlayacağı soruları soruyorum. Hangi gerekçe ile cevap vermiyorsun? ”

Eski 4 bakan önerileri
Kılıçdaroğlu, “AKP’nin genel başkan vekili Mehmet Ali Şahin, ‘dobra dobra konuşuyorum’ diyor. ‘Asgari ücretin bin liraya çıktığı ülkede siyasetçi 700 bin liralık saat alamaz kolunda taşıyamaz’diyor. Olay bitikten sonra neden konuşuyorsun. Kusura bakma sen de suç ortağısın.” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, Meclis’te AKP’lilerin oylarıyla aklanan eski 4 bakan için önerilerde bulundu. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Muammer Güler mükemmel bir maliye bakanı olur. Yeri gelir birinin önüne yatar hazineyi boşaltır. Zafer Çağlayan Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı... Egemen Bağış Diyanet İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı. Tam uyar. Bakama makara deyip her cuma bir ayet sallar. Erdoğan Bayraktar. Biliyorsunuz talimat almakla sorumlu. Kamu İhale Kurumundan Sorumlu Bakan. Kendilerine öneriyorum. Egemen Bağış’a bakanlık önerdik ama merak ediyorum. AK Parti grubundaki vekillere sesleniyorum. Egemen bağış Bakara makara dedi aklandı. Merak ediyorum Recep Tayyip Erdoğan ile dalga geçse aklanır mıydı. Aklanmazdı.” Bu arada, Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu’nun, “İşte 28 Şubat’ta hilal İslam’ı temsil ediyor diye hilali, bayraktan kaldırmak isteyen Türk ulusalcılar çıktı” sözüne ilişkin, “Böyle bir şeyi ilk kez duyuyorum. Kanıtlarını Davutoğlu ortaya koymak zorundadır. Çünkü  çok ağır bir suçlama” dedi.