Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısına AKP'den ilk açıklama

Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısına AKP'den ilk açıklama
AKP'nin kurmayları 2022 asgari ücret zammının da içerisinde olduğu kritik konuları görüşmek üzere bir araya geldi. MKYK toplantısının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Çelik''in konuşmasından satır başları:

Kıbrıs davası hiçbir zaman desteksiz kalmayacak.

Geçtimişten bugüne ne zaman masaya oturulsa, Rum tarafı istediğini elde etme, daha sonra da masayı bozma yoluna gitmiştir. Masa tekrar toplandığında Rum tarafı siyasi oyunlarına kaldığı yerden devam etmiştir.

Gaz kaynaklarının iki taraf tarafından bölüştürülmesi yönünde mekanizma oluşturulmasını önerdik. Rum tarafı haksız, hukuksuz bir davranışta bulunmuştur.

Libya gündemini yakında takip ediyoruz. Paris''te bir Libya toplantısı yapıldı. Burada bizim her zaman altını çizdiğimiz hususlar gündeme geldi. Bu zirveye Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi''nin davet edilmesi yanlıştır. Bir takım mahalle dayanışmasının öne çıkarılmak için zirvelerin zehirlendiğini görüyoruz.

MACRON''UN SKANDAL AÇIKLAMALARI
Macron''un Rusya ve Türkiye''nin Libya''da bulunmasına yönelik açıklamaları skandaldır. Türkiye''nin yabancı asker olarak değerlendirilmesi kasıtlı bir açıklamadır.

Macron bütün açıklamalarında Türkiye''yi hedef alıyor. Macron tüm Fransız dış politikasını Türkiye düşmanlığı üzerine kuruyor. Cumhurbaşkanımız Afrika''ya gidiyor, Fransız haber ajanslarına bakıyoruz "Erdoğan''ın Afrika''da ne işi var?" manşetleri atılıyor. Hemen bir rakabet içine giriyorlar.

FESTİVAL MÜJDESİ
Önemli bir festivali genç arkadaşlarımıza duyurmak istiyorum. AK Parti Gençlik Festivali yarın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açılacak. 16 Kasım - 21 Kasım arasında yüzlerce etkinlik yapılacak.

SORU-CEVAP

* Cumhurbaşkanımızın Temel Karamollaoğlu ile buluşması faydalı ve yapıcıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız ekonomiden dış politikaya kadar her tecrübesini paylaşan bir lider. Dolayısıyla bu buluşmalar her zaman faydalıdır.

YUNANİSTAN''IN TUTUMU
Yunanistan saldırgan bir devlet politikası izliyor. Tamamen iç siyasetteki sıkışıklıklarını örtmek için Ege ve Akdeniz''de gerginlik çıkarıyorlar. Tabiki bunların yeri geldikçe fiili neticeleri olacaktır. Yunan Başbakanı Miçotakis''in tek mesaisi, buluştuğu devlet liderlerine Türkiye''yi şikayet etmek, Türkiye ile ilgili yalan söylemek.

KILIÇDAROĞLU''NDAN HELALLEŞME AÇIKLAMASI

Kim olursa olsun birisi helalleşme dediğinde buna saygı duymak lazım. Ama mesele şu helalleşme dediğinizde bunun altını nasıl dolduracaksınız. Tarihin bazı sıkıntılarından kurtulmaktan bahsedenler kendi partilerinde vatandaşlarımızı üzecek açıklamalar olduğunda buna karşı seslerini çıkarmadılar. Nitekim son olarak vekil sıfatı taşıyan birisinin şehit ailesine küfrüne karşı da sessiz kaldılar.

İlgili Haberler