Küfürbaza af, Genç’i kızdırdı

Küfürbaza af, Genç’i kızdırdı
Küfürbaza af, Genç’i kızdırdı

Kendisine ağır küfürler eden AKP’li Zeyid Aslan’ın cezasız kalmasına tepki gösteren CHP’li Genç “Demek

Kendisine ağır küfürler eden AKP’li Zeyid Aslan’ın cezasız kalmasına tepki gösteren  CHP’li Genç “Demek ki Erdoğan’a da aynı sözler söylense tahammül edecekler” dedi

 

CHP Tunceli Milletvekili  Kamer Genç’e küfrettiği için Disiplin Kurulu’na sevk edilen AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’ın cezasız kalmasına Genç’ten sert tepki geldi. Kamer Genç, AKP Disiplin Kurulu’nun kararını eleştirerek, “Yarın öbürgün başta kendi Genel Başkanları olmak üzere onlara da bu tarz laflar söylendiği zaman herhalde tahammül edecekler” dedi. AKP’nin kararını değerlendirmekte zorlandığını ifade eden Genç, Zeyid Aslan’ın bedeli çok ağır olabilecek sözler söylediğini belirterek şöyle dedi: “Böyle bir olaya ne söylenir ki? Orada söylenen hiçbir sözü AKP’liler hakaret olarak almamış. İnsanın ağzına dahi alamayacağı en ağır, bedeli çok pahalıya mal olacak sözler karşılığında AKP’liler bunu ağır bir hakaret olarak kabul etmemiştir. Yarın öbürgün Başbakan’a da aynı sözler söylenirse demekki tahammül edecekler. Ne diyebilirim ki, konunun değerlendirmesini halkın vicdanına bırakıyorum. Davamı açtım, sonucunu bekliyorum.”

 


Ceza verilmemişti

 


TBMM Genel Kurul’unda CHP Milletvekili Kamer Genç’e, ağza alınmayacak küfürler eden AKP’li Zeyid Aslan, partisinin Müşterek Disiplin Kurulu’nda cezasız kalmıştı. Parti Grup Disiplin Kurulu’nun “geçici ihraç” istediği Aslan, önceki günkü toplantıda oy çokluğu ile bu cezadan kurtulmuştu. Aslan, Aile ve Sosyal İşler Bakanı Fatma Şahin’e yönelik sözleri nedeniyle tepki gösterdiği Genç’in kürsüde yanına giderek ağza alınmayacak küfürler etmişti. Aslan’ın sözleri tutanaklarda önce “Senin a...a k.....m! Senin a..na k...m!.. Soytarı, köpek, O....u ç....u!.. P.. kurusu! Satılık köpek! Şerefsiz!..” şeklinde yer almış, daha sonra da tutanaklardan ayıklanmıştı. TBMM Genel Kurul’u, AKP’lilerin de oylarıyla Aslan’ı kınamıştı.

 


İhracı istenmişti

 


AKP Grup Disiplin Kurulu da, Aslan’ın partiden “geçici ihraç edilmesi” için Müşterek Disiplin Kurulu’na sevk etmişti. Parti Müşterek Disiplin Kurulu önceki gün yaptığı toplantıda parti tüzüğü gereği bu suçtan “geçici ihraç” verilemeyeceği sonucuna varmıştı. Bazı üyeler, “kınama cezası” verilmesini önermiş, ancak, tüzükte iki kez kınama cezası verilen kişinin partiden kesin ihracının söz konusu olacağı belirtilerek bu da yapılmamıştı. Muhalefet ve bazı AKP’liler, Aslan’ın cezasız bırakılmasına tepki göstermişti.