‘TSK komuta kademesi zaafa düşecek değil’

‘TSK komuta kademesi zaafa düşecek değil’
‘TSK komuta kademesi zaafa düşecek değil’

Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Geçtiğimiz hafta yapılan kabine değişikliğiyle bakanlık gö

Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Geçtiğimiz hafta yapılan kabine değişikliğiyle bakanlık görevine getirilen 4 yeni kabine üyesi de ilk kez Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı. Toplantı sonrasında Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, açıklamalarda bulundu. Bülent Arınç, Oramiral Nusret Güner’in emekli olmasıyla ilgili tartışmalarda da değindi. Ancak Arınç, Kanal 24’te; “Bizim neredeyse donanmaya gönderecek komutanımız kalmadı, böyle şey olmaz” diyerek, bu konuda yasal düzenleme yapılması gerektiğinin sinyalini veren Başbakan Erdoğan’ın sözlerini; “Yeni yasaya gerek yok!..” diyerek tevil yolunu seçti.

 

Güner’in emekli olması

 

Arınç bu konuda şunları söyledi:  “Türk Silahlı Kuvvetleri bunu kendi içerisinde düzenler, absorbe eder. Dolayısıyla Oramiral Nusret Güner’in emekli olmasıyla yerine geçecek başka bir kimse kalmadığı iddiası çok yanlış ve çok olumsuz bir iddiadır. Günü geldiğinde, diyelim ki önümüzdeki Ağustos ayında bir atama yapılacak olsa komuta kademesi içerisinde hükümetimizin de uygun göreceği şekilde bir tercih ve atama söz konusu olabilir. TSK şu anda bile komuta kademesinde zaafa düşecek değildir.  Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan’ın son sözleri üzerine herhangi bir yasal düzenleme konusu gündeme gelmedi.”

 

MHP’den de alkış aldı

 

Heybeliada Ruhban Okulu’ile ilgili olaraka da Arınç; “Biz meseleye Lozan anlaşması üzerinden bir de dini özgürlükler açısından bakarız. Biz bu konuda çalışırken Yunanistan’da yaşananlar bizi üzmektedir. Pek çok derneğin ismindeki Türk kelimesi yasaklanmıştır” dedi. CHP’li Birgül Ayman Güler’in Meclis’teki konuşmasıyla ilgili olarak da, “Bu ırkçı ve faşist bir tutumdur. Sayın Güler sadece CHP değil MHP’den de alkış aldığına göre bu iki partinin birbirinden farkı nedir açıklanması gerekir “ diye konuştu.