Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

KKTC'den açıklama var

KKTC'den açıklama var

KKTC''deki gelişmelerle ilgili bu sütundan zaman zaman değerlendirmelerde bulunmuştuk. Adada hukuk var. Mahkemeler vesayet altında değil. Kılı kırk yararcasına dosyayı inceleyip, tanıkları dinleyip kararlarını veriyorlar. Siyasi baskılara, mafyatik yöntemlere prim vermiyorlar. Avukatlar da öyle. Sonuna kadar adaletin peşini bırakmıyorlar. Nitekim bir açıklama yollamışlar. Gazetecilik mesleği ilkeleri ve cevap hakkına saygı gereği açıklamayı değerli okuyucularımızla paylaşıyorum.

***

Kamuoyuna Duyurulur.

Uzunca bir dönemdir KKTC''de gündem olan ve ''''Cratos Otel'''' davası olarak bilinen Girne Kaza Mahkemesinde 1847/2020 sayılı dava altında görüşülen ara emri ile ilgili karar 23.08.2021 tarihinde neticelendi.

Söz konusu dava 12 Ocak 2021 tarihinden beridir devam etmekteydi. Mahkemenin tafsilatlı kararı 178 sayfadan oluşmaktadır. Mahkeme heyeti 7 ay boyunca 200 emare ve 50 tanık dinledi ve  dinlemiş olduğu şahadet ve huzurundaki emareleri değerlendirmek suretiyle kararında tüm dava masraflarının Murat Bozoğlu, İsmail Zeynel Abidin ve Eşleri Tetyana Bozoğlu ve Hande Zeynel Abidin''e kurdurdukları paravan şirketlerin ödemesi kaydıyla, davacı Bumerang Travel Club Ltd. sahiplerinin, direktörü Kemal Bozoğlu''nun ve çalışanlarının Cratos Hotel''e girmesinin engellenememesine emir verdi.

Mahkeme keza Murat Bozoğlu ve İsmail Zeynel Abidin''in eşlerine kurdurdukları paravan şirketler adına kayıtlı olan gayrimenkullerin, ileride davacı Bumerang Travel Club Ltd., sahiplerinin uğrayabileceği zararın tazmin edilebilmesi gayesiyle satılmaması, mükellefiyet altına sokulmaması ve ayrıca mezkur şirketler adına bankalardaki hesaplar üzerine de bloke konulması doğrultusunda karar verdi.

Girne Kaza Mahkemesi Heyeti bu kararlara ek olarak,

* Murat Bozoğlu, Tetyana Tupis Bozoğlu, İsmail Zeynel Abidin''e ve Tetyana Bozoğlu''nun direktörü olduğu Pulat Trading Ltd''e ve Zeno Trading Ltd. aleyhine tahkikat başlatılması gayesiyle,

* Davalı Pulat Trading Ltd ve Zeno Trading Ltd''nin, Fasıl 138 Oteller yasasının 4. Maddesi hilafında, Cratos Hotel''i işletip işletmedikleri hakkında bir soruşturma başlatılması,

* Davalı Pulat Trading Ltd ve Zeno Trading Ltd hakkında, 22/1992 İş Yasası Madde 5, 6, 59, 72 ve 72A Hilafında Çalışma dairesinde kaydı olmaksızın işyeri çalıştırma, çalışma izinsiz işçi çalıştırmakla ilgili soruşturma başlatılması,

* Davalı İsmail Zeynel Abidin hakkında Fasıl 154 Madde 110 ve devamında yer alan Adaletin Yürütülmesine İlişkin Suçlar tahtında bir soruşturma başlatılması için Polis Genel Müdürlüğüne, Girne Polis Müdürlüğü''ne, Gelir ve Vergi Dairesi''ne, Turizm ve Çevre Bakanlığı''na, Çalışma Dairesi Girne Bölge Amirliğine tebliğine emir verdi.

Bumerang Travel Ltd. Şti

Yazarın Diğer Yazıları