Taklit ürün satana 3 yıl hapis cezası

Taklit ürün satana 3 yıl hapis cezası
Taklit ürün satana 3 yıl hapis cezası

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hazırladıkları yeni kanunla sınai hakların korunması açısından çok daha disiplinl

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hazırladıkları yeni kanunla sınai hakların korunması açısından çok daha disiplinli bir süreci başlattıklarını belirterek, “Taklit ürünleri satanlar 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası alacak. Ayrıca yakalanan bütün taklit ürünlere el konulacak” dedi. Bakan Ergün, Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “3. Uluslararası Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Hakları Yönetimi Konferansı’nın (IP Conference 2013) açılışında, bugün işletmeler için fikri sermayenin fiziki varlığın çok ötesinde bir anlam ve değer taşıdığını, bazı firmaların marka değeri ve patent haklarından elde ettiği gelirlerin ve buna dayalı aktiflerin diğer aktiflerinden çok daha kıymetli olduğunu ifade etti.

 


1 milyon lira ödeme

 


Yeni kanunla atılan bir diğer adımın, niteliği artırmak için incelemesiz patent uygulamasının kaldırılması olduğunu belirten Ergün, faydalı model başvurularında da araştırma raporu koşulunu getirdiklerini söyledi.