Koç Üniversitesi'nde de böyle olursa... Erkek ve kadın öğrencilerin birlikte yemek yemesine izin verilmedi 

Koç Üniversitesi'nde de böyle olursa... Erkek ve kadın öğrencilerin birlikte yemek yemesine izin verilmedi 
Koç Üniversitesi’nde erkek ve kadın öğrencilerin birlikte yemek yemesine izin verilmedi. Duruma tepki gösteren öğrenciler ile okul yöneticileri arasında tartışma çıktı. Bir okul yöneticisi “sen ne diyorsun lan?” diyerek bir öğrencinin üzerine yürüdü.

Koç Üniversitesi’nde haremlik selamlık uygulama olduğunu belirten öğrenciler, tepkilerini dile getirmek için toplandı. Kadın ve erkeklerin aynı yerde yemek yemek dahil birçok talebinin karşılanması için toplanan Koç Üniversitesi öğrencileri, Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanı Baha Yiğit Sayın ile karşı karşıya geldi.

Sayın üniversite öğrencilerinden Erkin Başar’ın üzerine yürüdü. O anlara ilişkin görüntüleri Başar, Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

“NE DİYORSUN LAN SEN” DEYİP ÖĞRENCİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Erkin Başar, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Sayın’ın “Kadın-erkek yemek yemek istiyoruz” taleplerine “Akademik nedenlerle geldiniz” yanıtını verdiğini söyledi. Başar paylaşımında Sayın’ın “Ne diyorsun lan sen?” diyerek üzerine yürüdüğü anlara da yer verdi.

Başar paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“yiğit sayın’ın üstüme yürümesi, lan demesi falan aklımda kalmadı. ona gerekli cevabı verdiğime inanıyorum. ama şu g. sekreterin yurtlardaki katı cinsiyet ayrımı meselesine verdiği “ben akademik nedenlerle koç’a geldiğinizi sanıyordum” demesi… hala sinirliyim buna. çok sinirli.

bir de y. sayın ağzından yanlışlıkla çıkmış gibi davranıyor oysa diğer öğrenciler slogan atarken, benden biraz uzakta, aynı kelimeyi başka bir öğrenciye kullandığını bizzat duydum. benzer biçimde üstüne yürüdü.

y. sayın bunları hep yapıyor ama. gerçekten sinirlendiğinden bile değil. taktik olduğunu düşünüyorum. sıkışınca, ortamı germek, öğrenciyi korkutmak için illa ki buna benzer bir şeye başvurur. birini seçer bağırır, sert çıkar.

son bir şey: adam bana bağırıp üstüme yürürken, ona şiddetsiz, hakaretsiz cevap verdim. bu durumda beni alıp uzaklaştırmaya çalışan dostlar, bu hataydı. ben ona vuracak veya hakaret edecek değilim. ama siz beni uzaklaştırmaya çalışınca ben sorun çıkarmış, tehlikeliymiş gibi oluyorum”

Başar’ın olay anına ilişkin paylaştığı görüntüler şöyle:


 

İlgili Haberler