Suriye’ye 1200 asker İncirlik’e keşif uçağı

Suriye’ye 1200 asker İncirlik’e keşif uçağı
Silahsız uçaklar, IŞİD’le mücadelede bölgede havadan keşif yapacak. Almanya Genelkurmay Başkanı Org. Wieker, gönderilecek keşif uçaklarının silah taşımayacağını kaydederek, “Asıl ihtiyaç duyulan, karada neler olduğunun tespit edilmesi. Bu konuda bizim Tornado uçaklarımızın çok katkısı olacak” dedi.

İncirlik’e Alman Tornado uçağı

Almanya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Volker Wieker, Suriye’de IŞİD’e karşı mücadelede kullanılmak üzere Almanya’nın göndereceği Tornado keşif uçaklarının konuşlanacağı yerler konusunda Türkiye ve Ürdün ile görüşüldüğünü bildirdi. Wieker, Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Suriye’de görev yapacak keşif uçakları, bir fırkateyn ve bir yakıt ikmal uçağı için yaklaşık bin 200 askerin bölgeye gönderileceğini belirtti. Alman genelkurmay Başkanı, gönderilecek 4 ila 6 keşif uçağının silah taşımayacağını kaydederek “Uçaklar İncirlik’te ve Amman’da konuşlandırılacak” dedi. Volker Wieker, “Koalisyon güçlerinin bombalama yapmak için yeterince güç ve araçları var. İhtiyaç duyulan, karada neler olduğunun tespit edilmesi. Bu konuda bizim Tornado uçaklarımızın çok katkısı olacak” dedi. Genelkurmay Başkanı, askerlerin ne zaman gönderileceği sorusuna, “Parlamentonun onayından geçtikten sonra çok çabuk olabilir” cevabını verdi. Alman Parlamentosu yurt dışına uçak, fırkateyn ve asker gönderme planını bu hafta içinde görüşecek. Planın büyük koalisyonun oylarıyla meclisten geçeceğine kesin gözüyle bakılıyor. 

Kara kuvveti şart
Alman Genelkurmay Başkanı, “IŞİD sadece havadan vurulmakla yenilir mi?” sorusuna ise “Hayır, kesinlikle yetmez. Bunun için kendi ülkesini yüksek bir motivasyonla savunacak kara kuvvetlerine ihtiyaç var” cevabını verdi. Wieker, Fransa’nın Esad’ın ordusuyla bu alanda iş birliği planına sıcak baktığı mesajını verdi ve “Askeri açıdan IŞİD’e karşı her mücadele yararlı” dedi. Almanya, terör örgütü IŞİD ile mücadeleyi yoğunlaştırma kararı alan Fransa’ya destek için Suriye’ye Tornado keşif uçaklarının yanı sıra, deniz kuvvetlerine ait bir fırkateyn ve bir yakıt ikmal uçağı göndereceğini açıklamıştı. Almanya, IŞİD ile mücadele eden Irak Kürt Bölgesi Yönetimi güçlerini eğitmek için bölgede askeri birlik bulunduruyor.