Kömür madeni için ağaç kesmeye gelen ekiplere kadınlar dur dedi

Kömür madeni için ağaç kesmeye gelen ekiplere kadınlar dur dedi
Muğla İkizköy'de kömür madeni için ağaç kesimi yapılmak istendi. Bölgede yaşayan vatandaşlar, ağaç kesimi yapmak isteyen ekiplerin yolunu kesti. Ağaç kesimine izin vermeyen bir kadının "Biz doğamızı vermek istemiyoruz. Biz yaşamımızı vermek istemiyoruz" sözleri dikkat çekti.

Muğla''nın İkizköy ilçesi Akbelen mevkiinde kömür çıkartmak için yüzlerce yıllık Kızılçam ormanında ağaç kesimi yapılmak istendi. 

Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılmak istenen ağaç kesimine bölgede yaşayan kadınlar izin vermedi. 

Kesim aracının önüne oturan kadınlar, ağacın kesim alanına gitmesine izin vermedi. 

"AKBELEN ORMANINI VERMEYECEĞİZ"

İkizköy İnsanca Yaşam İçin Direniyor isimli hesaptan yapılan paylaşımda, "İkizköy''ün Akbelen mevkiinde 15-20 yıl kömür çıkaracağız diye yüzlerce yıllık Kızılçam ormanımızı kesmeye çalışıyor. İkizköy halkı ormanda kesim alanına gitmeye çalışan Milas Orman İşletme Müdürlüğü''nün araçlarının önüne oturdu. #AkbelenOrmanınıVermeyecez" ifadelerine yer verildi.

"ARTIK YETER"

Twitter''da Kazdağları Kardeşliği tarafından da "Biz doğamızı vermek istemiyoruz. Biz yaşamımızı vermek istemiyoruz" diyen İkizköy''lü bir kadının videosu paylaşıldı.

Yapılan paylaşımda "Muğla''nın Milas İlçesine bağlı İkizköy''de kömür madeni için yüzlerce yıllık kızılçam ormanları kesilmek isteniyor. Milaslılar da ülkenin tamamı gibi ağaçlara sarılarak haykırıyor; Artık yeter!" ifadeleri kullanıldı.


İlgili Haberler