Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’tan 24 Kasım açıklaması

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’tan 24 Kasım açıklaması
Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 24 Kasım Öğretmenler Günü programında ayak ayaküstüne atan bir kişiye yönelik, “Sen öğretmen misin birader? O zaman öğretmen gibi otur da görelim” sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 24 Kasım Öğretmenler Günü programında, “Sen öğretmen misin birader? O zaman öğretmen gibi otur da görelim.” diyerek azarladığı kişinin yerel bir muhabir olduğunu açıkladı.

Vali Toprak, programda konuşmak yaparken salonda bulunan bir kişinin ayak ayaküstüne attığını fark ederek tepki göstermişti.

Toprak, konuya ilişkin Konya Valiliği’nin resmi internet sitesinden açıklama yaptı. Programda ayak ayaküstüne atan kişinin yerel muhabir olduğunu belirten Vali Toprak, “Ülkemize, bizlere ve tüm insanlığa emeği olan bütün öğretmenlerimizin bu kadar önemli bir günde yerel muhabir olduğunu öğrendiğimiz bir kişiden dolayı böyle bir durumla karşılaşmaları beni de derinden üzdü.” ifadesini kullandı.

Vali Toprak, Konya Valiliği’nin resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen ve çok güzel geçen program esnasında maalesef üzücü bir gelişme yaşanmıştır. Programdaki konuşmam sırasındaki protokolde oturan bir kişinin oturma biçiminin asgari nezaket ölçülerinin çok ötesinde olması üzerine, kendisine öğretmen olup olmadığını sordum. Şahsın, başıyla olumlu işaret yapmasından sonra bir uyarım oldu. Ülkemize, bizlere ve tüm insanlığa emeği olan bütün öğretmenlerimizin bu kadar önemli bir günde yerel muhabir olduğunu öğrendigimiz bir kişiden dolayı böyle bir durumla karşılaşmaları beni de derinden üzdü. Çok büyük bir heyecan ve mutlulukla geldiğimiz törende öğretmen olmasa dahi bu tip bir oturuş şekli orada bulunan herkese karşı da uygun görülemezdi. Program yaklaşık iki bin öğretmenimizin bulunduğu ortamda çok coşkulu, mutlu ve heyecanlı şekilde devam etmiştir. Herşeye rağmen Konya'nın Ögretmenler Gününde böyle bir konuyla gündeme gelmesinden dolayı üzüntülerimi tekraren kamuoyuna bildirir saygılar sunarım.”

MUHABİR VALİ TOPRAK'I ZİYARET ETMİŞ

Vali Cüneyit Orhan Toprak’ın azarladığı yerel muhabirin Anadolu’da Bugün gazetesinde görev yapan Ali Kuş olduğu öğrenildi. Sözcü'ye konuşan Kuş, bir anlık dalgınlıkla ayaklarını uzattığını söyledi.

Kuş, yaşanan olaya ilişkin şöyle konuştu:

"Öğretmenler Günü programını takip etmek üzere Selçuklu Kongre Merkezi’ne gittim. Programdan birkaç kare fotoğraf çektikten sonra telefonumun ses kaydını açtım. Ardından orada bulunan boş bir koltuğa oturdum. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Vali Bey’in bana seslendiğini fark ettim. 'Öğretmen misin birader?' dedi. Ben de ayağa kalkarak, 'Hayır muhabirim' dedi. Fakat benim söylediklerimi işitmediği için konuşmasına devam etti. Ben de utancımdan kafamı eğip dinlemek zorunda kaldım. Bu sabah gazetemizin yazı işleri müdürü ile birlikte makamına giderek, gazetemiz adına özür diledik. Yaşananlardan dolayı üzüntü duyduğumun bilinmesini isterim.”

İlgili Haberler