Konya'da şiddetli deprem

Konya'da şiddetli deprem
Avrupa Sismoloji Derneği, Konya'da 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Konya'nın 33 kilometre batısındaki depremin 10 kilometre derinlikte gerçekleştiği aktarıldı.

AFAD''dan aktarılan bilgiye göre; Konya''nın Meram ilçesinde saat 20:43''te 5.1 büyüklüğünde Deprem meydana geldi. Depremin derinliği 10.61 km olarak açıklandı.

Öte yandan Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5 olarak duyurdu.

VATANDAŞLAR SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Konya il merkezi ve ilçelerinde yoğun şekilde hissedildi. Çok sayıda vatandaş panikleyerek sokaklara çıktı.

AFAD''DAN AÇIKLAMA

AFAD''dan yapılan açıklamada, "Meram''da meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası şu an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır." ifadesi kullanıldı.

BAKAN KURUM: İL MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİMİZİ BÖLGEYE SEVK ETTİK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter''dan yaptığı açıklamada, "Konya''nın Meram ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gerekli incelemeler için İl Müdürlüğü ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. Gelişmeleri takip ediyoruz. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun." dedi. 

AFAD: 3 METRUK BİNADA HASAR OLDUĞU BİLGİSİ ALINDI

AFAD''dan yapılan açıklamada, "Konya, Meram''da meydana gelen deprem sonrası 3 metruk binada hasar olduğu bilgisi alınmış olup ekiplerimiz bölgeye sevk edilmiştir." denildi.

BELEDİYE BAŞKANI''NDAN AÇIKLAMA

Küçük ölçekli hasarlar dışında bir sorun gözükmediğini ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, CNN TÜRK canlı yayınında, "Depremde can ve mal kaybı yok çok şükür. İnsanlar ister istemez bir panik yaşadılar. Ekiplerimiz olay yerinde ciddi bir olumsuzluk yok. Deprem 10 saniye sürdü." dedi.

 


İlgili Haberler