Kim tutar Konyaspor'u? Giresunspor da tutamadı

Kim tutar Konyaspor'u? Giresunspor da tutamadı
Süper Lig'in flaş takımı Konyaspor, Giresunspor engelini de kayıpsız geçti, lider Trabzonspor'la puan farkını 6'ya indirdi

Spor Toto Süper Lig''in 24. haftasında ligde ikinci sıradaki İttifak Holding Konyaspor, ligde kalma mücadelesi yapan GZT Giresunspor''u konuk etti. Ev sahibi takım rakibi karşısında 3 puanı alırken, lider Trabzonspor''la arasındaki puan farkını 6''ya indirdi.

Maça hızlı başlayan ve etkili oynayan Konyaspor, pozisyonlar da yakaladı.

20. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Guilherme''nin sol çaprazdan şutunda, kaleci Okan Kocuk gole izin vermedi.

26. dakikada Ahmed Hassan''ın ceza sahası dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan vuruşunda top, defanstan döndü.

27. dakikada Guilherme’nin sol kanattan kullandığı kornerde Adil’den seken top Abdülkerim’in önünde kaldı. Bu oyuncunun kale önü sağ çaprazından yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu ancak hakem Cüneyt Çakır Rahmanovic’in kaleci Okan’a faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti.

İkinci yarının ilk bölümünde de Konyaspor ataklarını sıklaştırdı.

65. dakikada oyuna ikinci yarıda giren Bytyqi, Guilherme''nin pasıyla ceza alanında buluşur buluşmaz çok sert vurdu ve topu filelere yolladı: 1-0.

Golden sonra Konyaspor galibiyeti korumak için defansa çekilince Giresunspor rakip sahada daha çok görüldü. Konyaspor ise kontrataklarla ikinci golü aradı. Son saniyelerde Ahmet Hassan''ın vuruşunda top direkten döndü.

Ancak çabalar sonucu değiştirmeye yetmeyince Konyaspor sahadan 1-0 galip ayrıldı. Konyaspor, böylece ligdeki son 5 maçın 4''ünden 1-0 galip ayrılmış oldu.