Korona bir hastalığı daha artırdı

Korona bir hastalığı daha artırdı
Korona virüs salgını sırasında insanların strese girmesi, çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasına neden oluyor. Uluslararası Vestibüler Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin salgın nedeniyle baş dönmesi vakalarında da artış meydana geldiğini söyledi.

Korona bir hastalığı daha artırdı

Korona virüs salgını nedeniyle çeşitli hastalıklar da artış göstermeye devam ediyor. Uluslararası Vestibüler Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, Kovid-19 sürecinde kişilerin yaşadığı endişe ve stresin, baş dönmesi (vertigo) vakalarının görülme sıklığını artırdığını bildirdi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, 15 Nisan Dünya Vertigo Günü dolayısıyla Çankaya ilçesindeki bir otelde "Vertigoda Hayat Yolunda" başlıklı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

KULAK ÇINLAMASI VE MİDE BULANTISI DA EŞLİK EDEBİLİYOR 

Toplantıda konuşan Özgirgin, vertigonun hastalık değil belirti olduğuna dikkati çekerek, dünya nüfusunun yüzde 10''unun, Türkiye''de ise 25 milyon kişinin en az bir kez vertigo atağı geçirdiğini ifade etti.

Bu baş dönmesinin hastaları gece uykudan uyandırabildiğini belirten Özgirgin, "Vertigoya kulak çınlaması ve mide bulantısı eşlik edebilmektedir. Vertigo, sinir hastalıkları bulgusu da olabileceğinden beraberinde konuşma güçlüğü, baş ağrısı, bilinç kaybı da olabilir. Bu durumda zaman kaybedilmeden doktora başvurulmalıdır. Meniere hastalığında ise baş dönmeleri kısa sürmemektedir. Hastalarda, baş dönmesine mide bulantısı ve kusma şikayetleri eşlik etmektedir. İşitme kaybı ve kulak çınlaması hastalığın diğer belirtileridir" bilgisini paylaştı.

Özgirgin, vertigonun kontrol altına alınması halinde hastaların hayatını rahat şekilde sürdürülebileceğine işaret ederek vertigonun en sık nedeninin iç kulak kaynaklı sorunlar olduğuna dikkati çekti.